Δεν κατάλαβα πότε έγινε τόσο δακρύβρεχτο ξαφνικά το Queer Eye. Δεν είναι ότι δεν επικρατούσε γενικά μια συγκίνηση και στις προηγούμενες σεζόν. Στην τέταρτη σεζόν όμως που μόλις κυκλοφόρησε, γίνεται το κάτι άλλο.

Η αλήθεια είναι πως σαν άνθρωποι συνηθίζουμε να συγκινούμαστε από τέτοιες ιστορίες – σαν αυτές που βλέπουμε στο show του Netflix. Αν δεν έχεις παρακολουθήσει ποτέ σου Queer Eye, βάλε ένα επεισόδιο έτσι δοκιμαστικά ένα μεσημέρι και κόψε αντιδράσεις. Από τον εαυτό σου εννοώ. Θα ξεκινήσεις με λίγο γέλιο και περιέργεια να μάθεις περισσότερα και σιγά σιγά αυτό θα εξελιχθεί σε μια τρομερή συμπάθεια για τους χαρακτήρες που έχεις μπροστά στην οθόνη σου. Κι όλα αυτά για να καταλήξεις στην τελευταία σκηνή με δάκρυα.

Το Queer Eye ξεκίνησε σαν ένα ακόμα makeover show,αποτελούμενο από την ομάδα Fab Five. Οι πέντε αυτοί άνθρωποι – μεταξύ μας οι πιο fabulous που θα δεις ποτέ – αλλάζουν ζωές. Κυριολεκτικά. Δεν πρόκειται για ένα σπίτι ή μια ντουλάπα με ρουχά. Πρόκειται για ένα γενικότερο lifestyle το οποίο στην αρχή μελετούν, εκτιμούν όλα τα προβλήματα και ψάχνουν να βρουν λύσεις για αυτά. Ο καθένας τους είναι ειδικός σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της διαδικασίας. Για παράδειγμα, ο Antoni Porowski ασχολείται με το φαγητό και τη διατροφή, ενώ ο Tan France είναι ο ειδικός της μόδας. Ο καθένας τους συνεισφέρει με αυτό που γνωρίζει καλύτερα κι όλα αυτά σε μια διασκεδαστική, gay και σχεδόν κωμική ατμόσφαιρα που κρύβει όλη την ειλικρίνεια που χρειάζεται ένα show σαν αυτό.

Πάει καιρός από τότε που τα shows σαν αυτό θύμιζαν το How Clean Is Your House με δύο γυναίκες -πάντα- να είναι οι γκουρού της καθαριότητας.

Ομολογώ πως οι Fab Five κάνουν μακράν καλύτερη δουλειά – χωρίς να χρειαστεί να μπει στο προσκήνιο ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός. Έτσι, στη νέα σεζόν βλέπουμε ακόμα πιο συγκινητικές ιστορίες και ανθρώπους. Ένας από αυτούς, ο Matt, φρεσκοχωρισμένος αγρότης που δεν έχει καταφέρει ακόμα να ορθοποδήσει. Ή ο Wesley, μια από τις σημαντικότερες φιγούρες αυτής της σεζόν μιας και είναι ο πρώτος ανάπηρος συμμετέχων στη σειρά.

Νέα σεζόν για το Queer Eye και "κάτι μπήκε στο μάτι μας"

Ο Wesley παρά την αναπηρία του σε ένα σπίτι καθόλου λειτουργικό για εκείνον μαζί με την κόρη του. Ένα σπίτι μέσα στο οποίο καταβάλει περισσότερη προσπάθεια από όση θα έπρεπε για να κάνει τα βασικά. Το παρελθόν του σε αντιδιαστολή με το σήμερα σε κάνουν να τον συμπαθήσεις ακόμα περισσότερο, αφού αυτός ο άνθρωπος “έχει διανύσει πολλά μίλια” από τότε που βρέθηκε στο καροτσάκι του. Έτσι οι Fab Five αναλαμβάνουν να κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη, αλλά και πιο χαρούμενη όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Δεν θα πούμε άλλα για να σου δώσουμε την ευκαιρία να δεις το Queer Eye στο μεγαλείο του από πρώτο χέρι. Αν συγκινηθείς, βάζουμε τα χαρτομάντηλα. Κι αν συμφωνήσεις με όλα εκείνα τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να δεις για το show, απλά θυμίσου ότι το Queer Eye έγινε η αρχή για να αλλάξουν οι ζωές κάποιων ανθρώπων προς το καλύτερο. Δεν το λες και λίγο.