Ξέρεις πως είναι. Μπορεί να σου συνέβει ή να σου συμβαίνει αυτή την εποχή. Δεν έχει να κάνει με το στάδιο της σχέσης στο οποίο βρίσκεστε, αλλά όποτε κι αν το εντοπίσεις θα σε προβληματίσει και θα σε στεναχωρήσει. Το να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να σε βάλει στα δικά του θέλω χωρίς να νοιάζεται καθόλου για τις δικές σου ανάγκες είναι πολλές φορές χειρότερο από το να είσαι μόνη σου. Γιατί; Παρακάτω θα βρεις μερικούς απλούς λόγους.

1. Αρχίζεις να αμφισβητείς την αξία σου

Παρότι το περισσότερο φταίξιμο αυτές τις φορές βρίσκεται στην απέναντι μεριά σε τέτοιες καταστάσεις καταλήγεις να κατηγορείς τον εαυτό σου και να αμφιβάλλεις για αυτά που μπορείς να δώσεις στους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Μερικές από τις ερωτήσεις που συχνά γυρίζουν στο μυαλό σου είναι οι εξής. Είμαι αρκετά καλή; Είμαι αρκετή για αυτόν που έχω δίπλα μου; Μπορεί κάποιος να μείνει πιστός σε εμένα;

2. Αρχίζεις να μειώνεις τα συναισθήματά σου

Σε μια σχέση όπου αυτός που έχεις απέναντί σου θέλει μονίμως να έχει τον πρώτο λόγο, σιγά σιγά ξεκινάς να πιστεύεις πως μάλλον τα συναισθήματα σου δεν είναι αυτά που πίστευες εξ αρχής. Με αυτό τον τρόπο αφήνεσαι πολύ πιο εύκολα να σε καθοδηγήσει ο άλλος καθώς θεωρείς πως η δική σου κρίση για τη συγκεκριμένη σχέση, είναι μειωμένη.

Τι συμβαίνει όταν το αγόρι σου δεν αναγνωρίζει τις ανάγκες σου
www.instagram.com/freyadowson

3. Μένεις χωρίς απαντήσεις

Συνήθως αυτού του είδους οι σχέσεις τερματίζονται με τη θέληση αυτού που “έχει το πάνω χέρι”. Δυστυχώς αυτό που πολλές φορές συμβαίνει είναι ότι ο θύτης φεύγει δίνοντας τις πιο χαζές δικαιολογίες και σε αφήνει για ακόμη μια φορά να αναρωτιέσαι που έφταιξες. Το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις για τις εξηγήσεις που σου χρειάζονται. Όχι μόνο θα χάσεις το χρόνο σου αλλά και δε θα βρεις ποτέ τις κατάλληλες απαντήσεις. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν!

Δες ακόμη: Τα 4 πιο κοινά λάθη που κάνεις στις σχέσεις σου

4. Χάνεις το χρόνο σου

Το κυριότερο συμπέρασμα που θα βγάλεις μετά από μια χειριστική σχέση είναι πως ο χρόνος σου αλλά και οτιδήποτε ήθελες να δώσεις, πήγαν χαμένα. Επένδυσες χρόνο και συναίσθημα σε κάτι που θεωρούσες πως ήταν μια πραγματική σχέση αλλά δυστυχώς δεν το πήρες πίσω. Το αποτέλεσμα; Τα λάθη πρέπει να γίνονται γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσεις παρακάτω και να μάθεις τι πραγματικά σε εκφράζει.