Γενικά οι μητέρες είναι ηρωίδες. Πόσο μάλλον η δικιά μου, που πέρασε 30 χρόνια στο ίδιο σπίτι με άντρα και γιο Ζυγό. Γιατί το λέω αυτό;

zygos seugari

Ζυγός: το 7ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου με βασικό στοιχείο τον Αέρα και βασικό σύμβολο τη ζυγαριά, τουλάχιστον στα χαρτιά. Στην πράξη, το βασικό στοιχείο είναι ο ναρκισσισμός και, ως εκ τούτου, σύμβολο έπρεπε να είναι ο καθρέφτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουμε μπροστά από καθρέφτη και να μην κοιταχτούμε. Αυτό το κάνουν όλοι, θα σκεφτείς. Ναι, αλλά εμείς θα κοιταχτούμε όχι 1, αλλά τουλάχιστον 12 φορές. Αν κάτσουμε απέναντι από καθρέφτη δεν θα κοιτάξουμε ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού.

Άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά με το ζώδιό μας, στο 13ο μαγνητάκι που μας έκανε δώρο η μητέρα μου με τα χαρακτηριστικά μας: αναποφάσιστος, εγωιστής, ανυπόμονος, χειριστικός. Δεν ισχύει ΚΑΝΕΝΑ από αυτά, είναι μια πλεκτάνη της κλίκας του Λεφάκη, αλλά σιγά που θα το παραδεχόταν ένας νάρκισσος εγωιστής. Ας τα δούμε όλα ένα-ένα.

Περί ναρκισσισμού. Ναι είμαστε νάρκισσοι. Μας αρέσει να είμαστε ωραίοι, προσέχουμε την εμφάνισή μας και στα μάτια μας είμαστε ο Brad Pitt. Κάθε Ζυγός που σέβεται τον εαυτό του ξέρει ποιο είναι το καλό του προφίλ για φωτογραφία.

Εγωισμός. Είμαστε, αλλά σε πράγματα που ξέρουμε. Μουλαρώνουμε λίγο πολύ και κρατάμε μερικά Μανιάτικα. Αυτό όμως, είναι κομμάτι της γοητείας μας (τι, όχι;).

Αναποφασιστικότητα. Βάσει συμβόλου, το θέμα είναι πού θα κάτσει η ζυγαριά. Μπορεί να πάρουμε αποφάσεις ζωής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, για παράδειγμα τις σχολές που θα δηλώσουμε στο μηχανογραφικό, αν θα αλλάξουμε δουλειά, ή αν θα χωρίσουμε. Αν όμως πρέπει να διαλέξουμε τι παγωτό θα πάρουμε, πού θα πάμε για μπάνιο ή πού θα κάτσουμε για ποτό, αγγίζουμε τα όρια της ανθρώπινης υπομονής. Γενικά, σε απλά καθημερινά μην αφήσετε Ζυγό να αποφασίσει, η ζωή είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο.

Ανυπομονησία. Ενθουσιαζόμαστε εύκολα και πολύ έντονα. Μας αρέσει το καινούριο, ψοφάμε για αλλαγές και προκλήσεις. Οπότε αν θέλεις να πάρεις μια γεύση από την κόλαση, μπορείς να μας τάξεις κάτι και να καθυστερήσεις να το κάνεις. Για 3πλή γεύση κόλασης, πρέπει να μας δεις όταν πεινάμε και καθυστερεί το φαγητό: εκεί ελπίδα πεθαίνει πρώτη-πρώτη.

Eμμονικοί. Aν μπει κάτι στο μυαλό μας, δεν βγαίνει ούτε με εγχείρηση.

Αυτό που δε λέει κανένα μαγνητάκι είναι ότι έχουμε έντονο χιούμορ, το οποίο μας γλιτώνει από άβολες καταστάσεις και συζητήσεις. Κάνουμε ελιγμούς σαν χέλια και ίσως γινόμαστε λίγο manipulative. Είμαστε πραγματικοί φίλοι, ζούμε τα πάντα με ένταση και πάθος και ξέρουμε να γλεντάμε.

Πρέπει να δοκιμάσεις να ζήσεις έναν Ζυγό, θα εκπλαγείς από την πρώτη εντύπωση που θα σου κάνει: άλλωστε ένας σωστός νάρκισσος κάνει την καλύτερη δυνατή 🙂