Υπάρχουν κάποια πράγματα που προσέχουν οι διακοσμητές σε κάθε σπίτι. Με το να γνωρίζεις ποια είναι αυτά, θα ξέρεις ποια είναι τα λάθη που κάνεις, τι αξίζει να διορθώσεις και τι να ανακαινίσεις από την αρχή όταν θα έχεις την ευκαιρία. Παράλληλα, θα μπορείς να πεις και ένα μπράβο στον εαυτό σου για όλα όσα κάνεις σωστά χωρίς να είσαι διακοσμήτρια και χωρίς να έχεις όλες τις κατάλληλες γνώσεις.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα σημεία που εντοπίζουν οι διακοσμητές όταν μπαίνουν σε ένα σπίτι.

Το πάτωμα

digsdigs.com

Το πάτωμα είναι ένα από τα κυριότερα σημεία ενός σπιτιού και αυτό το ξέρουν καλύτερα από όλους οι διακοσμητές. Αν το χαλί που έχεις επιλέξει για τον χώρο σου είναι φθαρμένο, σε λάθος μέγεθος ή δεν έχει καμία συνοχή με την αισθητική του σπιτιού σου, αμέσως ρίχνεις την αξία της γενικότερης εικόνας.

Το χρώμα των τοίχων και το τελείωμα

mocassinserretete.com

Μετά το πάτωμα, το μάτι ενός διακοσμητή πέφτει στο χρώμα των τοίχων. Προσέχουν επίσης και το τελείωμα, δηλαδή το αν η υφή είναι glossy ή matte. Ένα μυστικό που έχουν στο μυαλό τους είναι να αποφεύγονται τα πολύ glossy τελειώματα σε κύριους χώρους του σπιτιού. Είναι προτιμότερο να επιλέγονται matte υφές. Επίσης, τίποτα δε μπορεί να χαλάσει περισσότερο την εικόνα ενός σπιτιού για έναν διακοσμητή, από τις άτσαλες γραμμές στους τοίχους.

Ταβάνι

demiandashton.org

Ένα ακόμα κύριο στοιχείο ενός χώρου είναι το ταβάνι. Και αυτό προφανώς δεν περνάει απαρατήρητο και από τους interior designers. Από το ταβάνι εξαρτώνται πολλά: Από το πόσο μεγάλος δείχνει ο χώρος μέχρι και το πόσο updated και σύγχρονος δείχνει. Έτσι, αποτελεί κομμάτι της διακόσμησης ενός σπιτιού που αντικειμενικά αξίζει χρόνο και προσοχή.

Το μέγεθος των επίπλων σε σχέση με τον χώρο

pecansthomedecor.com

Η επιλογή επίπλων σε συνάρτηση με το μέγεθος του χώρου είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός αρμονικού σπιτιού. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα κύρια κριτήρια ενός διακοσμητή στα πρώτα του βήματα σε ένα σπίτι. Το να έχεις τεράστια έπιπλα σε ένα μικρό δωμάτιο, ή το αντίστροφο, το κάνουν να χάνει κάθε ισορροπία.

Clutter!

ivingroomideas.eu

Προφανώς το clutter και τα περιττά πράγματα δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα. Αν οι επιμέρους χώροι του σπιτιού σου έχουν υπερβολικά πολλά πράγματα, αυτό επηρεάζει και τη ζωή σου αλλά και τη λειτουργικότητα του κάθε δωματίου. Το clutter αυτόματα κάνει έναν χώρο να φαίνεται ακατάστατος και χαωτικός. Το να ξεφορτωθείς τα περιττά πράγματα ή το να τα τοποθετήσεις σε κουτιά αποθήκευσης, θα σε φτάσει πιο κοντά στο Ζεν. Αλλά και σε ένα designer approved αποτέλεσμα.

featured image: popsugar.com