Άσχετα με το πόσα χρήματα έχεις στην τράπεζα, ο Δεκέμβρης είναι ο κατάλληλος μήνας για να οργανωθείς και να βάλεις κάποιους στόχους για το 2020. 

Μήπως αυτή τη χρονιά, αντί να καθίσεις και να γράψεις τους στόχους σου και να τους παρατήσεις στις 2 Ιανουαρίου, να δεις τι σου προτείνει το ζώδιό σου;

Κριός

Δούλεψε, διασκέδασε, ξόδεψε και πάλι από την αρχή. Ένας Κριός πηγαίνει για όλα ή τίποτα, με κάθε κόστος. 

Σταμάτα να σκέφτεσαι τον κάθε λογαριασμό και βάλε στόχους. Το να δημιουργήσεις ένα budget είναι σημαντικό για να μη δεις όσα έχεις μαζέψει με σκληρή δουλειά, να κάνουν φτερά. 

Φτιάξε έναν λογαριασμό τραπέζης και αποθήκευσε εκεί όσα χρήματα θες να βάλεις στην άκρη. 

Ταύρος

Με βάση τους τα οικονομικά, οι Ταύροι εκτιμούν την την σταθερότητα και την ασφάλεια. Εργάζονται σκληρά για να τα εξασφαλίσουν ένα μέλλον χωρίς οικονομικά θέματα. 

Το 2020 μην φοβηθείς να κακομάθεις τον εαυτό σου, ειδικά όταν πρόκειται να ενδώσεις στη λίστα που κάνεις καιρό τώρα. 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος αποτελεί τον απόλυτο λάτρη της περιπέτειας. Η τακτική του σε δύο λέξεις; Σπατάλη και οικονομία. 

Ηρέμησε, Διδυμάκι μου! Το οικονομικό σου μέλλον εξαρτάται από το τώρα. Ξέρεις τις αξίζεις, ακόμα κι αν μοιάζει να έχεις τραβήξει άλλο δρόμο. Επικεντρώσου σε μελλοντικά σχέδια και κάνε ένα πλάνο καλύτερης οργάνωσης.

Καρκίνος

Ένας Καρκίνος αποζητά σταθερότητα και ασφάλεια. Και κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. 

Ξεκίνα την καινούργια χρονιά ανοίγοντας έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό για τις έκτακτες επενδύσεις που θα κάνεις. Έτσι θα αισθάνεσαι μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Λέων

Ένας Λέοντας αγαπάει τη ζωή και είναι συχνά η ψυχή του party. Έχει όμως το συνήθειο να ξοδεύει γρήγορα. 

Τη νέα χρονιά επικεντρώσου καλέ μου Λέοντα, στην οικονομική σου ασφάλεια. 

Παρθένος

Προσέχοντας πάντα τη λεπτομέρεια, ένας Παρθένος είναι πάντα πρακτικός. Κρατάει σημειώσεις ακόμα και για το παραμικρό έξοδο.

Ρίσκαρε και σκέψου να επενδύσεις τα χρήματά σου ώστε να τα πολλαπλασιάσεις. Δεν θα το μετανιώσεις. 

Ζυγός

Γενναιόδωρος και αξιαγάπητος, ο Ζυγός αγαπάει την πολυτέλεια. 

Το να οργανώσεις το budget σου θα γίνει η lifesaving συνήθειά σου. Μπορεί να σε δυσκολέψει στην αρχή, αλλά αξίζει. 

Σκορπιός

Ένας Σκορπιός απολαμβάνει το να ελέγχει τα πάντα. Το ζώδιο αυτό του νερού λατρεύει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. 

Σκέψου να επενδύσεις μακροχρόνια τα χρήματά σου. Είμαι σίγουρη ότι θα το ψάξεις πολύ καλά και θα “παίξεις” εκ του ασφαλούς. 

Τοξότης

Επηρεασμένος από την επιθυμία για περιπέτεια, ένας Τοξότης θα επέλεγε πάντα τις εμπειρίες από τα υλικά αγαθά. 

Μιας και σιχαίνεσαι να αισθάνεσαι εγκλωβισμένος, μην προσπαθήσεις να πάρεις κάποιο δάνειο. Προσπάθησε όμως να βάλεις χρήματα στην άκρη για το μέλλον σου και δούλεψε για το βιογραφικό σου. 

Αιγόκερως 

Ένας Αιγόκερως γνωρίζει τα δυνατά του σημεία, τις αδυναμίες του και τα όριά του. Δουλεύει σκληρά και λατρεύει την πολυτέλεια. 

Προσπάθησε να δουλέψεις και να οργανώσεις τις χαλαρές οικονομικές σου υποχρεώσεις. Και συνέχισε να επενδύεις στο μέλλον σου, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σου. 

Υδροχόος 

Η οργάνωση είναι σαν δεύτερη φύση για έναν Υδροχόο, στον οποίο αρέσει να αναλαμβάνει την ευθύνη και να παίρνει αποφάσεις. Του αρέσει η ελευθερία, ειδικά όταν μιλάμε για τα οικονομικά. 

Την καινούργια χρονιά επένδυσε στον εαυτό σου. Βάλε όμως όρια και μείνε εκεί. Μην γίνεσαι παρορμητικός. Μείνε στο status quo σου: οικονομία, ξόδευε και επένδυε. 

Ιχθύς 

Ένας Ιχθύς μπορεί πολλές φορές να χάσει την επαφή του με τον κόσμο των υλικών αγαθών. Η σχέση του με τα χρήματα έχει τα πάνω της και τα κάτω της, δημιουργώντας ένα αβέβαιο μέλλον. 

Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι μία ατζέντα για τα οικονομικά σου. Γράψε τους στόχους σου και ζήτησε από κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει για τα επόμενά σου βήματα. 

Πηγή: elle.com.au

featured image: Elite Daily