4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι

4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι

Η αποτρίχωση με κερί στο σπίτι είναι μια διαδικασία που επιλέγουν πολλές γυναίκες. Ωστόσο πριν τη δοκιμάσεις θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα, που θα οδηγήσουν στο τέλειο αποτέλεσμα.

Απολέπιση

Η χρήση ενός καλού scrub βοηθά στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Όσον αφορά την αποτρίχωση, η απολέπιση βοηθά στο να βγουν στην επιφάνεια οι τρίχες που πολλές φορές μένουν μέσα στο δέρμα και δυσκολεύουν τη διαδικασία.

Άφησε τις τρίχες να μεγαλώσουν

Προσπάθησε να αφήσεις τις τρίχες να φτάσουν στο επιθυμητό μάκρος πριν τις αποτριχώσεις. Με αυτό τον τρόπο οι τρίχες βγαίνουν πιο σωστά και δεν κόβονται, οδηγώντας σε ένα σωστότερο αποτέλεσμα. Γνωρίζω πως είναι δύσκολο να αφήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα τις τρίχες να αναπτυχθούν, ωστόσο αυτό θα είναι και το πιο σωστό για να αποφύγεις τυχόν θυλακίτιδες.

Μην βάζεις κρέμα σώματος τη μέρα της αποτρίχωσης

Προσπάθησε να κάνεις απλώς ένα ντους και έπειτα άφησε το σώμα σου ελεύθερο από κάθε λιπαρή λοσιόν. Η κρέμα σώματος ή το λάδι θα εμποδίσουν την διαδικασία διότι εμποδίζουν την ταινία να έρθει σε σωστή επαφή με την τρίχα.

Τράβηξε την ταινία προς την αντίθετη φορά της τρίχας

Οι τρίχες αναπτύσσονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ανάλογα και το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Φρόντισε λοιπόν να τραβάς την ταινία προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της τρίχας ώστε να γίνεται η αποτρίχωση πιο αποτελεσματική και να μην τραυματίζεται το δέρμα σου.

Δες επίσης: 5 βήματα για τέλειο skincare πριν τον ύπνο.

featured image: liveabout.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.