Εδώ και χρόνια διάφορες έρευνες έχουν αποκαλύψει πως οι τετράποδοι φίλοι μας μπορούν να απαλλάξουν τη ζωή μας από το στρες. Κάτι που μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση ήταν πως το Miami University προσφέρει στους φοιτητές του μια ειδική θεραπεία στην οποία μπορούν να παίζουν με σκύλους κατά τη διάρκεια των εξετάσεών τους. Μάλλον αυτό λέει αρκετά. Ακόμη η γνωστή American Heart Association απέδειξε πως η συναναστροφή των ανθρώπων με τους σκύλους μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της οξυτοκίνης και της ντοπαμίνης στο αίμα. Ως γνωστόν, αυτές οι δύο ορμόνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διάθεσή μας. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 4 τρόπους για να καταφέρεις να κάνεις τη ζωή σου αλλά και του τετράποδου φίλου σου, καλύτερη!

4 τρόποι για να κάνει κάθε ιδιοκτήτης σκύλου τη ζωή του πιο εύκολη
dujour.com

1. Χρησιμοποίησε εναλλακτικές μεθόδους εκπαίδευσης

Πολλές φορές οι εκπαιδευτές αλλά και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορεί να χρησιμοποιούν μεθόδους οι οποίες κάνουν το κατοικίδιο να νιώθει αρκετά ευάλωτο. Εάν συνεχώς προπονείς το σκύλο σου με στόχο να γίνεται ολοένα και πιο αποδοτικός τότε πιθανότατα αυτό τον κάνει αρκετά αγχωμένο και επιθετικό. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο να μην καταφέρνει να αντεπεξέλθει αλλά και να σου βγάζει αρκετή περίσσεια επιθετικότητα.

2. Εστίασε στο παρόν

Το να εστιάζεις στο αποτέλεσμα δεν είναι πάντα η σωστή οδός. Το κάθε σκυλί έχει διαφορετικές αντοχές και φυσικά διαφορετική ανάγκη για προπόνηση. Μην εκνευρίζεσαι εάν δεν μπορεί να υπακούσει από την αρχή στην εντολή “έλα εδώ”. Είναι φυσιολογικό να του πάρει λίγο παραπάνω χρόνο από τον αναμενόμενο. Οφείλεις να βλέπεις τον εκπαίδευση σαν παιχνίδι, τόσο για το δικό σου καλό όσο και για το καλό του κατοικίδιου σου.

Δες ακόμη: Μάθε πόσα καταλαβαίνει ο σκύλος σου από εσένα

3. Δώσε του ερεθίσματα ακόμη και όταν λείπεις

Έχεις παρατηρήσει ότι η απουσία σου από το σπίτι έχει αρχίσει να σε αγχώνει; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις κάτι στο χώρο του σπιτιού σου. Η λύση δεν είναι να φοβάσαι πως κάθε φορά που είσαι μακριά, ο σκύλος σου θα σκαλίζει τα σκουπίδια και θα ρίχνει τις κορνίζες. Η λύση βρίσκεται στο να απομακρύνεις όλα τα αντικείμενα που μπορεί να του εξάψουν (με κακά αποτελέσματα) το ενδιαφέρον. Αντ’ αυτού φρόντισε να γεμίσεις το σπίτι με παιχνίδια που θα τον κρατήσουν απασχολημένο και εσένα φυσικά ήρεμη.

4. Αφέσου σε μια πολυτέλεια

Μπορεί να πιστεύεις ότι μόνο στη Νέα Υόρκη οι άνθρωποι προσλαμβάνουν τους περιβόητους dog walkers αλλά μάλλον είσαι γελασμένη. Ένας πολύ εύκολος τρόπος να εξοικονομίσεις χρόνο για τον εαυτό σου είναι να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός ανθρώπου που μπορεί να προσέχει το σκύλο σου. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δε θα έχεις άγχος τις ώρες που θα λείπεις αλλά θα καταφέρεις και να είσαι σίγουρη για την ακαιρότητα του σπιτιού αλλά και του σκύλου σου.