Όσο οι μήνες περνούν και όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, ο κόσμος αρχίζει να χωρίζεται σε δυο κατηγορίες.

Σε αυτούς που από Νοέμβρη έχουν ήδη στολίσει το σπίτι με ψηλά έλατα και λαμπιόνια, ακούγοντας εποχιακές επιτυχίες και από την άλλη πλευρά αυτούς που έχουν ήδη περάσει οι πρώτες μέρες του Δεκέμβρη και ακόμη δεν έχουν πάρει την απόφαση να κατεβάσουν τα στολίδια από το πατάρι. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, σου έχω πολύ ευχάριστα νέα.

Όσο περνούν τα χρόνια παρατηρείται ότι ο κόσμος αρχίζει όλο και νωρίτερα να στολίζει το σπίτι του, το φαινόμενο δε αυτό είναι επιβεβλημένο, αν στο σπίτι υπάρχουν και μικρά παιδία. Το στρες και το άγχος της καθημερινότητας μας πλημμυρίζει, οι πολύχρωμες λοιπόν αυτές νότες αποτελούν μάλλον μια όαση αισιοδοξίας. Σύμφωνα μάλιστα με επιστημονικές έρευνες, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι γιορτινές μέρες φαίνεται πως δημιουργούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο ποικίλα ερεθίσματα ευφορίας και παράλληλα δημιουργούν την ανάγκη για προσφορά κι αγάπη. Είναι μια διαδικασία κατά την οποία στον νου γυρνάνε ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις, με μια γλυκιά νοσταλγία και αθωότητα.

unsplash.com/@rpnickson

Μέσα λοιπόν στη βουή και στην πίεση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, οι άνθρωποι χρειάζονται καταστάσεις οι οποίες τους ξυπνούν χαρούμενα συναισθήματα και όπως όλα δείχνουν οι μέρες των γιορτών και οι Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, είναι πράγματα τα οποία έχουμε συσχετίσει με ευχάριστες και χαρμόσυνες στιγμές μας με αποτέλεσμα να γεμίζουν θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

Ιδίως φέτος λοιπόν, αν ακόμη δεν έχεις φορέσει τη γιορτινή σου διακόσμηση, είναι μια καλή ευκαιρία να το πραγματοποιήσεις, έτσι ώστε να αλλάξει η διάθεση σου. Άλλωστε φέτος, χρειαζόμαστε όλοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λίγες νότες αισιοδοξίας.

 
featured photo: Unsplash.com/@anniespratt