Διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του άρθρου σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς μπορεί ένα τόσο συμπαθητικό ζώδιο όπως ο Παρθένος που νοιάζεται για τους άλλους πολύ να είναι ταυτόχρονα και απόμακρο; Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το πιο αξιόπιστο άτομο που γνωρίζεις ξαφνικά εξαφανίζεται χωρίς προειδοποίηση. Και αναρωτιέσαι τι συνέβη? Στην πραγματικότητα οι Παρθένοι έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα στην επικοινωνία τους με άλλους. Αυτό είναι λογικό να δημιουργεί ένα τεράστιο εμπόδιο στις σχέσεις τους με εκείνους που βρίσκονται τους.

Σε περίπτωση που έχεις και εσύ ένα Παρθένο στη ζωή σου και αναρωτιέσαι γιατί κάποιες φορές γίνεται τόσο απόμακρος, παρακάτω θα καταλάβεις το γιατί.

Είναι απασχολημένος με τις δικές του πολλές και περίπλοκες σκέψεις

Η υπερβολική σκέψη, το γνωστό και ως overtinking, έχει έναν τρόπο να φέρνει τα χειρότερα αποτελέσματα σε κάποιους. Οι Παρθένοι έχουν την τάση να σκέφτονται υπερβολικά. Όταν συμβαίνει αυτό, υποθέτουν το χειρότερο για όλους τους ανθρώπους γύρω τους. Αυτό τους αναγκάζει να απομακρυνθούν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι αισθάνονται ότι έκαναν κάτι ή έκανες εσύ κάτι λάθος. Συνήθως επικοινωνούν ελάχιστα επειδή αισθάνονται ότι γνωρίζουν ήδη την πλευρά σου πριν καν σου δώσει την ευκαιρία να την πεις.

Υπάρχει επίσης μια αίσθηση υπερηφάνειας που τους απαγορεύει να λένε στον εαυτό τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να το φέρουν στο άτομο για να του δώσουν έτσι την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Επειδή γενικότερα είναι απασχολημένοι

Οι Παρθένοι είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα ζώδια. Περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους δουλεύοντας για να επιτύχουν τους στόχους τους και μπορεί να μην είναι τόσο προσιτοί όσο οι άλλοι θέλουν να είναι. Έχουν επίσης την τάση να μην το κοινοποιούν σε άλλους το πόσο πολύ εργάζονται κάτι που προκαλεί περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις τους. Αυτό κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται παραμελημένο.

Όταν πρόκειται για τον Παρθένο όμως, είναι σημαντικό να μην υποθέτεις το χειρότερο, επειδή είναι όντως πιθανό να σε ξεχάσουν και να επικοινωνήσουν μαζί σου μόλις έχουν το χρόνο.

Κάτι, που εσύ δεν βλέπεις, τους έχει ενοχλήσει

Οι Παρθένοι έχουν την τάση να είναι υπερβολικά επικριτικοί για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους. Αυτή η στάση τους προέρχεται από την προσωπικότητάς τους καθώς είναι άκρως τελειομανείς. Έχουν μια τέλεια εικόνα για το πώς υποτίθεται ότι είναι όλα. Όταν η πραγματικότητα δεν φτάνει τις προσδοκίες τους, μπορεί να αντιδράσουν μένοντας μακριά.

featured photo: unsplash.com/@heftiba