Στον εργασιακό τομέα δεν είναι όλα εύκολα. Για την ακρίβεια το τοπίο είναι κάπως θολό, ειδικά όταν η πρώην συνάδελφος-φίλη σου γίνεται το αφεντικό σου. Τότε όλα γίνονται λίγο πιο ασαφή. Μυστικά από το γραφείο, γκομενικά, ποτά μέχρι τις 4 το πρωί όταν την άλλη μέρα έχεις δουλειά και άλλα διάφορα τέτοια ίσως να πρέπει να κοπούν. Ίσως βέβαια και όχι.

Σενάριο Νο.1 : Κάποιος παίρνει προαγωγή

Stephen Colbert Promotions GIF by Obama - Find & Share on GIPHY

Εάν εσύ, λοιπόν, είσαι το καινούργιο αφεντικό τότε μάλλον μετά το μικρό πάρτι που θα κάνεις θα πρέπει να βάλεις μερικούς κανόνες. Βγες για ένα ποτό με τη φίλη σου και προσπαθήστε να βάλετε σε μια καινούργια βάση τη σχέση σας, χωρίς να φαίνεται σε κάποιον τρίτο ότι αδικείται. Ναι, μπορεί να την καλύψεις μερικές φορές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πηγαίνει μανικιούρ στην ώρα της δουλειάς.

Εάν πάλι αυτή τη θέση την πήρε η φίλη σου τότε οι ειδικοί λένε πως είναι τελείως φυσιολογικό να έχεις κάποια αισθήματα ζήλιας. Παρόλα αυτά μην ξεχνάς ότι η φίλη σου μπορεί να είναι το κατάλληλο άτομο για αυτή τη δουλειά και ότι εσύ ταιριάζεις πάρα πολύ καλά σε αυτό που ήδη κάνεις.

Σενάριο Νο.2: Τα κουτσομπολιά της δουλειάς

Chatting African American GIF - Find & Share on GIPHY

Εάν εσύ, λοιπόν, είσαι το καινούργιο αφεντικό τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις αυτή τη συζήτηση καθώς μπορεί να δημιουργηθούν επαγγελματικές εμπάθειες οι οποίες οφείλονται στις προσωπικές σχέσεις. Αυτό φυσικά δεν είναι σωστό.

Εάν πάλι αυτή τη θέση την πήρε η φίλη σου τότε επικεντρώσου στα κοινά που έχεις με τη φίλη σου και απέφυγε τα κουτσομπολιά του γραφείου. Δε θα κάνει καλό σε καμία από τις δύο μεριές.

Σενάριο Νο.3 : Όταν ανάβουν τα αίματα

Girl Fight Fighting GIF - Find & Share on GIPHY

Εάν εσύ, λοιπόν, είσαι το καινούργιο αφεντικό τότε αν κατά τη διάρκεια κάποιου Meeting υπάρξει κάποια έντονη διαφωνία προσπάθησε να τη λύσεις με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες με οποιονδήποτε εργαζόμενο. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να αποφύγεις να πας τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο.

Εάν πάλι αυτή τη θέση την πήρε η φίλη σου τότε λάβε υπόψιν σου ότι δεν αισθάνεσαι μόνο εσύ άβολα. Μπορεί το αφεντικό σου να είναι η φίλη σου αλλά οφείλεις να συμπεριφερθείς όπως θα συμπεριφερόσουν σε περίπτωση που αυτή δεν ήταν σε αυτή τη θέση. Με σεβασμό.