Εκτός από τα μύρτιλα, υπάρχουν πολύ λίγα μπλε τρόφιμα εκεί έξω, εκτός κι αν μετράς το παγωτό με γεύση τσιχλόφουσκα που σου άρεσε ως παιδί ή εκείνα τα κοκτέιλ που σε χτυπάνε κατακέφαλα.

Και μόλις που είχαμε συνηθίσει στο green matcha τώρα αυτή η σχεδόν αλλόκοτη (αλλά εντελώς φυσική) σκόνη, εμφανίζεται στα social media με τη μορφή smoothie bowls, cookies και όλων των ειδών των υγιεινών –και μη- προτάσεων.

Τί είναι το blue matcha που βλέπεις παντού στο Instagram
goodfood.com.au

Οι υποστηρικτές του blue matcha υπόσχονται ότι έχει πολλές από τις ίδιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου και με τα ίδια οφέλη. Αυτός είναι ένας ενδιαφέρον ισχυρισμός καθώς αυτές οι σκόνες κατασκευάζονται από δύο τελείως διαφορετικά φυτά. Το πράσινο matcha είναι φτιαγμένο από φύλλα τσαγιού (Camellia sinensis), ενώ το μπλε από λουλούδι πεταλούδας (Clitoria principissae).

Και ενώ πράσινο matcha έχει μελετηθεί εκτενώς στους ανθρώπους για τα υγιεινά του οφέλη, όπως το ότι περιέχει κατεχίνες οι οποίες καταπολεμούν και προλαμβάνουν κυτταρικές βλάβες, ενώ βελτιώνουν τη ροή του αίματος, το μπλε, μέχρι στιγμής έχει μελετηθεί μόνο σε ζώα. Αλλά πριν αρχίσετε να κλαίτε έναν ωκεανό από δάκρυα για τα insta worthy smoothie bowls σας, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και εντελώς απαλλαγμένο από οφέλη.

Τί είναι το blue matcha που βλέπεις παντού στο Instagram
health.com

Γνωρίζουμε ότι το μπλε matcha έχει μια σειρά αντιοξειδωτικών που ονομάζονται ανθοκυανίνες και προανθοκυανίνες. Και οι δύο εξετάζονται για τον πιθανό ρόλο τους στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου και για την υποστήριξη της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης και είναι ήδη γνωστό ότι συμμετέχουν στην υποστήριξη της υγιούς όρασης και της παραγωγής κολλαγόνου. Απλώς δεν έχουμε ακόμα οριστικά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν όλα τα πλεονεκτήματα για την υγεία του ανθρώπου από το μπλε matcha.

Τί είναι το blue matcha που βλέπεις παντού στο Instagram
kumparan.com

Μέχρι τότε θα παίρνουμε ιδέες για ευφάνταστα πρωινά και μελλοντικά likes.

featured image: homebt.com
Δες επίσης: 4+1 DIY μάσκες ομορφιάς με βάση το matcha tea