Τα 5 πιο συχνά προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις στην εύρεση και ενοικίαση νέου σπιτιού είναι η αποθήκευση, περιορισμοί σχετικά με τα αντικείμενα στους τοίχους, κακός φωτισμός, κακή αρχιτεκτονική του χώρου και η εύρεση τρόπων εξατομίκευσης του κάθε χώρου. Εγώ θα σου προτείνω τρόπους επίλυσης αυτών των προβλημάτων και θα σε σώσω από τη σπατάλη πολύτιμου χρόνου και από βέβαιο εκνευρισμό.

Προσάρμοσε τον φωτισμό

marksandspencer.com
marksandspencer.com

Ο φωτισμός είναι σίγουρα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά μέσα σε ένα σπίτι. Μπορεί ακόμα και να ρυθμίσει τη διάθεσή σου αν είναι σωστός. Συχνά σε χώρους ενοικίασης ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και κακός ή δεν υπάρχει καθόλου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει. Προσάρμοσε τον φωτισμό με λάμπες ή φωτιστικά δαπέδου, εάν δεν μπορείς να κάνεις σημαντικές αλλαγές, ή παίξε με μικρά σποτ σε γωνίες και άλλους χώρους του δωματίου. Δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, ώστε να καταφέρεις να χαλαρώσεις ή να δουλέψεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Βρες εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης

Houzz Design Ideas
Houzz Design Ideas

Όταν ο χώρος δε σου ανήκει, προκύπτουν διάφοροι περιορισμοί σχετικά με την αποθήκευση αντικειμένων και τη διαμόρφωση του σπιτιού. Δεν μπορείς ούτε να αφαιρέσεις τοίχους που δημιουργούν προβλήματα στην πρακτικότητα του χώρου, ούτε να γεμίσεις όλο το σπίτι με πρόσθετες ντουλάπες. Αντίθετα, το δωμάτιο μπορεί να γίνει πολύ πιο ενδιαφέρον, εάν εμπλουτιστεί με καναπέδες, κρεβάτι ή σκαμπό με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Εάν πρόκειται για την κουζίνα, μπορείς να αναζητήσεις έξυπνες λύσεις για το κεντρικό τραπέζι ή ράφια, τα οποία θα δώσουν ωραία αισθητική αλλά και αυξημένη λειτουργικότητα στο χώρο.

Υφάσματα

flickr.com
flickr.com

Ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεώσεις εξ’ ολοκλήρου ένα χώρο είναι τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Ένα ύφασμα πάνω στον καναπέ μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου από το πόσο μικρός είναι ο χώρος ή από το παλιό χαλί που έχεις ακόμα στο σαλόνι. Άλλαξε τις κουρτίνες σου και θα δεις τη συνολική εικόνα του δωματίου να μεταμορφώνεται. Κάτι φρέσκο και φωτεινό ή ακόμα και με μοτίβα είναι ικανό να κάνει τον χώρο σου να φαίνεται εντελώς διαφορετικός.

Χρησιμοποίησε φυτά

4

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως τα φυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα για ένα σπίτι, καθώς αποτελούν μια μεγάλη προσθήκη χρώματος και ζεστασιάς. Τα κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν τον αέρα και δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Επίσης μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις το προσωπικό σου veggie corner, για να εξοικονομήσεις χρήματα και σταδιακά να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να τρώει πιο υγιεινά. Είναι μικρές προσθήκες που δεν σε δεσμεύουν, αφού δεν είναι μόνιμες.

Διάλεξε τον σωστό καναπέ

nikecrap.tumblr.com
nikecrap.tumblr.com

Πολύ συχνά η αγορά καναπέ όπως και άλλων μεγάλων επίπλων δεν είναι μια εύκολη απόφαση για ένα σπίτι στο οποίο δεν ξέρεις για πόσο καιρό θα μείνεις. Από την άλλη, εάν διαλέξεις τη σωστή κατασκευή καναπέ, θα γίνει ένα έπιπλο που θα μπορείς να προσαρμόσεις σε οποιοδήποτε χώρο θέλεις. Διάλεξε μια αρθρωτή κατασκευή, η οποία θα μπορεί να προσαρμοστεί σίγουρα σε μεγάλους αλλά και σε μικρούς χώρους. Φρόντισε μόνο να ταιριάζει με την αισθητική σου.

featured image: unsplash.com