Τα βάλσαμα καθαρισμού έχουν εδώ και καιρό αναδειχθεί σε βασικό στοιχείο ομορφιάς, προσφέροντας μια μοναδική και πολυτελή προσέγγιση για την απομάκρυνση των ρύπων από το δέρμα.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά καθαριστικά, αυτά τα βάλσαμα αξιοποιούν τη δύναμη των θρεπτικών ελαίων και των απαλών συστατικών για να καθαρίσουν αποτελεσματικά το δέρμα, διατηρώντας παράλληλα το φυσικό φράγμα υγρασίας του.

Ας εμβαθύνουμε λοιπόν στο τι είναι τα βάλσαμα καθαρισμού και ας ανακαλύψουμε τους διαφορετικούς τύπους δέρματος που μπορούν να επωφεληθούν από τις μαγευτικές τους ιδιότητες.

Τι είναι τα βάλσαμα καθαρισμού;

Τα βάλσαμα καθαρισμού είναι στερεά καθαριστικά και εξαιτίας του ελαίου που περιέχουν μεταμορφώνεται η υφή τους σε μεταξένια. Περιέχοντας ένα μείγμα από θρεπτικά έλαια και αντιοξειδωτικά συστατικά, τα βάλσαμα καθαρισμού λειτουργούν για να αφαιρέσουν αποτελεσματικά το μακιγιάζ, το αντηλιακό και τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μοναδική τους σύνθεση όχι μόνο καθαρίζει απόλυτα το make-up και τις καθημερινές ακαθαρσίες της επιδερμίδας, αλλά αφήνει επίσης την επιδερμίδα απαλή, ενυδατωμένη και αναζωογονημένη.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις ένα βάλσαμο καθαρισμού;

Ένα βάλσαμο καθαρισμού βοηθά πραγματικά στο να απαλλαγείς από τα περιττά έλαια που δημιουργούνται στο δέρμα σου αλλά και για να καθαρίσεις τα προϊόντα που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, όπως το μακιγιάζ ή το αδιάβροχο μακιγιάζ. Ωστόσο, είναι ήπια για το δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις το προϊόν χωρίς να αφαιρέσεις πολλή υγρασία από το δέρμα σου.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τύποι δέρματος για τα βάλσαμα καθαρισμού;

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τα βάλσαμα καθαρισμού είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι ήπια από μόνα τους, και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους περισσότερους ανθρώπους.

Το ξηρό, το ευαίσθητο, το μικτό, το λιπαρό και το ώριμο δέρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βάλσαμα καθαρισμού, ανάλογα με τον κατάλογο των συστατικών του προϊόντος και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αν με ρώταγες ποιος είναι ο τύπος δέρματος για τον οποίο τα βάλσαμα καθαρισμού είναι ιδανικά, τότε αυτό είναι το ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα.

Τα βάλσαμα καθαρισμού είναι θεόσταλτα για όσους έχουν ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, επειδή είναι πλούσια σε έλαια που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος. Ενώ άλλοι

τύποι καθαριστικών μπορεί να απογυμνώσουν το δέρμα από την υγρασία και τα φυσικά του έλαια, ενώ ένα βάλσαμο καθαρισμού δεν θα το κάνει αυτό.

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, απλώς πρόσεξε αυτά που έχουν πολλά αρώματα ή άλλους ερεθιστικούς παράγοντες που μπορεί να αναστατώσουν το ευαίσθητο δέρμα σου.

Ποια είναι τα καλύτερα βάλσαμα καθαρισμού;

Υπάρχουν τόσα πολλά βάλσαμα καθαρισμού στην αγορά, με περισσότερα να κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, ορισμένα βάλσαμα καθαρισμού, όπως το Clinique Take The Day Off Cleansing Balm και το Elemis Cleansing Balm, είναι αυτά που επιλέγονται πιο συχνά από πολλούς ανθρώπους που έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι. Αν δεν βρεις κάποιο από αυτά αναζήτησε κάποιο παρόμοιο σε καταστήματα με καλλυντικά είδη.