Το ζώδιο που έχεις τον Ερμή στο ωροσκόπιό σου, δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα σου σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που επικοινωνείς. Μην ξεχνάς άλλωστε πως ο Ερμής είναι ο πλανήτης της Επικοινωνίας και κυβερνά δύο από τα πιο επικοινωνιακά ζώδια του ζωδιακού κύκλου: Τους Διδύμους και την Παρθένο.

Δες παρακάτω τι δείχνει για τον τρόπο που εσύ επικοινωνείς το ζώδιο στο οποίο έχεις τον Ερμή σου.

Ερμής στον Κριό

Είσαι αιχμηρή, άμεση, αυθεντική και με χιούμορ. Ωστόσο, ένα χιούμορ που μπορεί να “πονέσει”. Κάποιες μέρες γίνεσαι ερειστική και σου λείπει το τακτ. Βασίζεσαι στο ένστικτό σου περισσότερο, παρά στη λογική. Η τύχη ευνοεί τους γενναίους και εσύ είσαι περισσότερο απ’όσο χρειάζεται κάποιες φορές.

Στον Ταύρο

Έχεις πολύ καλή μνήμη και αντίληψη όταν παρατηρείς του άλλους. Δε σου ξεφεύγει τίποτα και δεν ξεχνάς καμία λεπτομέρεια. Είσαι πρακτική και προσέχεις και το παραμικρό. Μπορεί να σου πάρει χρόνο να καταλήξεις σε μια άποψη, αλλά όταν το κάνεις, θα μείνεις σταθερή σε αυτή. Έχεις την τάση να επαναλαμβάνεσαι, αλλά εσύ πιστεύεις ότι έτσι δίνεις έμφαση σε όσα λες.

Στους Διδύμους

Είσαι εξαιρετικά γρήγορη, περίεργη και πολύπλευρη. Λες απόψεις και νέες ιδέες με απίστευτη ταχύτητα, και η λίστα με τα ενδιαφέροντά σου είναι μεγάλη. Το θέμα με εσένα είναι πως η γνώση σου είναι επιφανειακή σε πολλά ζητήματα, αλλά έχεις τον τρόπο να το κρατάς κρυφό αυτό. Δίνεις την αίσθηση πως ξέρεις 100% για τι μιλάς. Σου αρέσει να μιλάς και γίνεσαι τόσο ενδιαφέρουσα, που οι άλλοι λατρεύουν να σε ακούν. Πολλοί δημοσιογράφοι, interviewers και παρουσιαστές talk shows έχουν Ερμή στους Διδύμους.

Στον Καρκίνο

Έχεις φαντασία και ένστικτο, στοιχεία που σου επιτρέπουν να μετατρέπεσαι σε κοινωνικό χαμαιλέοντα. Έχεις την ικανότητα να “διαβάζεις” τον χώρο που βρίσκεσαι, ξέροντας τι ακριβώς να πεις σε κάθε περίπτωση. Αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο μέσα τις προσωπικές σου εμπειρίες και σκέφτεσαι τα πάντα σε βάθος.

Στον Λέοντα

Έχεις έντονο ταμπεραμέντο, πάθος και μεγάλη καρδιά. Σε ενδιαφέρει να περνάς καλά, και διψάς για επιτυχία. Ο Ερμής σου στον Λέοντα σου δίνει μια προσωπικότητα που μαγνητίζει. Έχεις γεννηθεί για να ηγείσαι, αρκεί να κρατάς την τάση σου να υπερηφανεύεσαι σε μια ισορροπία.

Στην Παρθένο

Είσαι γεννημένη στατιστικός. Πάντα σε ενδιαφέρει να μαθαίνεις πληροφορίες και να βλέπεις τη λογική πλευρά των πραγμάτων. Θες να γνωρίζεις όλα τα δεδομένα για να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα. Αυτό πολλές φορές σε κάνει να αντιστέκεσαι στην πραγματικότητα, όταν αυτοί δε συνάδει με τις προσδοκίες σου. Παίρνεις τον χρόνο σου γενικά, οπότε ίσως χρειάζεσαι δουλειά σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Πολλοί επιστήμονες και ερευνητές έχουν Ερμή στην Παρθένο.

Στον Ζυγό

Κοινωνική, με ενσυναίσθηση και μετά από σκέψη επικοινωνείς γενικότερα. Δε σου αρέσει να δημιουργείς αναταραχές και προσπαθείς να κάνεις fit in όσο πιο ομαλά γίνεται. Πρόσεχε όμως μη θυσιάζεις τις σκέψεις και τις απόψεις σου στο βωμό του να γίνεσαι αποδεκτή. Σου αρέσει να κάνεις λίστες με τα θετικά και τα αρνητικά των καταστάσεων και να παίρνεις τον χρόνο σου μέχρι να καταλήξεις στην “τέλεια” απόφαση.

Στον Σκορπιό

Είσαι loner από τη φύση σου, και σου αρέσει να βασίζεσαι στον εαυτό σου και μόνο. Σου αρέσει η έρευνα και είσαι περίεργη να μάθεις όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Ειδικά αν νιώθεις ότι υπάρχει κάτι κάτω από την επιφάνεια. Είσαι λίγο επίμονη στις απόψεις σου και απολαμβάνεις να προκαλείς τους άλλους με αυτές.

Στον Τοξότη

Είσαι μια αιώνια μαθήτρια, traveler και έχεις μια αστείρευτη δίψα για μάθηση και νέα πράγματα. Ανήσυχη και αισιόδοξη, σιχαίνεσαι οτιδήποτε σε κρατά στάσιμη. Είσαι επαναστάτρια από τη φύση σου και θες να κινείσαι συνεχώς.

Στον Αιγόκερω

Είσαι σοβαρή, λογική και φιλόδοξη. Σχεδόν ποτέ δε φέρεσαι αυθόρμητα, πάντα σκέφτεσαι πριν δράσεις. Αγαπάς τη στρατηγική και την εμπιστεύεσαι σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Η ζωή για εσένα δεν είναι παιχνίδι, ωστόσο όταν χρειάζεται να τη δεις με πιο ελαφρύ τρόπο, μάλλον χρησιμοποιείς το εξαιρετικά μαύρο χιούμορ σου.

Στον Υδροχόο

Το μυαλό σου λειτουργεί σε άλλο επίπεδο. Είσαι έξυπνη και ξέρεις πώς να “μετρήσεις” ανθρώπους και καταστάσεις. Σου αρέσει να προβλέπεις τα επόμενα βήματα και είσαι πολύ καλή σε αυτό.

Στους Ιχθύες

Περισσότερο αισθάνεσαι, παρά σκέφτεσαι για να φτάσεις σε κάποια κρίση, συμπέρασμα ή άποψη. Εμπνέεσαι από τις ιδέες (όσο ουτοπικές κι αν είναι) παρά τη λογική. Σε καθοδηγεί το ένστικτό σου, ενώ έχεις πολύ συμπόνια για τους γύρω σου. Ειδικά για όσους θεωρείς πως αδικούνται σε αυτή τη ζωή.

Πληροφορίες: Cosmopolitan.com

featured image: Ramy Brook