Πριν μερικές εβδομάδες έκανε πρεμιέρα η κωμωδία «Θοδωρής, ετών 33 μχ» των Γ. Ριζόπουλου και Θ. Μπαλωμένου, στο Θέατρο Έκφραση στα Ιωάννινα. Ένα θέατρο ζεστό, φιλόξενο και μια παράσταση με καταπληκτικές ερμηνείες.

Παρακολούθησα την παράσταση δύο φορές και δε θα έχανα την ευκαιρία να τη δω και περισσότερες. Μπαίνοντας στο «Θέατρο Έκφραση» η καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και η αισθητική του χώρου σε προϊδεάζει για το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων που ανεβάζουν. Οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικά ταλαντούχοι και υπήρχε επικοινωνία με το κοινό, κάτι το οποίο σε έκανε να νιώσεις πως είσαι κι εσύ μέλος αυτής της ιστορίας . Σε αυτό βέβαια βοηθούσε και το γεγονός ότι το κοινό βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τη σκηνή.

«Ο Θοδωρής, στα 33 του, άνεργος μηχανικός στο επάγγελμα, ονειρεύεται ότι απόψε θα ολοκληρώσει το πρώτο του θεατρικό έργο, ότι απόψε θα γοητεύσει την πανέμορφη ηθοποιό/σερβιτόρα Κοραλία, ότι απόψε θα ξεπεράσει το φίλο/alter ego του Ντόριαν, ότι απόψε θα αναμετρηθεί με τους γονείς του και θα αλλάξει επιτέλους τη ζωή του. Όλα αυτά ο Θοδωρής θα τα κάνει απόψε, αρκεί να βγει μέσα από την κουζίνα και να μπει επιτέλους στο πάρτι!»

Τα φώτα σβήνουν και η παράσταση ξεκινάει. Από τη μία έχουμε τον Θοδωρή, έναν συντηρητικό και αποτυχημένο νέο,  με έλλειψη αυτοπεποίθησης και προβλήματα κοινωνικοποίησης, ανίκανος να κάνει τους γονείς του περήφανους γι αυτόν. Από την άλλη τον φίλο του Ντόριαν, ο οποίος γεμάτος αυτοπεποίθηση, σιγουριά και επιτυχίες στις γυναίκες, προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση του Θοδωρή. Την παράσταση όμως κλέβει η πανέμορφη και δυναμική Κοραλία, την οποία ο Θοδωρής έχει ερωτευτεί και μάταια προσπαθεί να γοητεύσει ακολουθώντας τις συμβουλές του Ντόριαν.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, μετά από στενοχώρια και απογοήτευση, ο Θοδωρής συνειδητοποιεί πως ο ένας και μοναδικός τρόπος να κερδίσει την Κοραλία ήταν να είναι ο εαυτός του. Πως δεν χρειαζόταν ούτε να προσποιείται, ούτε να την προσπαθεί να την ρίξει με τις ατάκες του Ντόριαν, αλλά ούτε να χτίσει ένα καλογυμνασμένο και εντυπωσιακό σώμα. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο ώστε να γνωρίσει η Κοραλία τον εσωτερικό του κόσμο και να δει τον γλυκό και συναισθηματικό εαυτό που έκρυβε μέσα του.

Κι εκεί που νομίζεις ότι η ιστορία μας τελείωσε, και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, υπάρχει η τελική σκηνή όπου δείχνει τον Θοδωρή να μιλάει στο τηλέφωνο με την μητέρα του, καθησυχάζοντάς την πως από αύριο θα βγει από το σπίτι και θα βρει φίλους και φίλες. Βλέπουμε λοιπόν πως ο Θοδωρής μάλλον δεν άλλαξε, και παρέμεινε ο αποτυχημένος και αδύναμος χαρακτήρας που ήταν και στην αρχή.

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Μίγδου, Χρήστος Χρήστου, Πέτρος Χριστακόπουλος Σκηνοθεσία: Χρήστος Χρήστου & Γεωργία Διακοπούλου Μουσική: Σπύρος Γραμμένος Σκηνικά – φωτισμοί: Γιάννης Κράβαρης Κοστούμια: Μαριαλέννα Ζωγάκη Χορογραφίες: Φανή Σκεντέρη & Άνια Ντοντσένκο Video Mapping: Κωστής Εμμανουηλίδης Φωτογράφιση – Τρέιλερ : Μενέλαος Συκοβέλης Γραφιστικά: Αντώνης Χρήστου Χειριστής πολυμέσων: Γιάννης Παπαγεωργίου