Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εσύ δεν έχεις ούτε χρόνο, αλλά ούτε και χρήμα για διακοπές σε νησιά και γραφικούς προορισμούς του εξωτερικού. Έτσι, αφού έχεις ξεμείνει στη Θεσσαλονίκη (ή τυγχάνει να την επισκεφτείς)  πρέπει να βρεις τρόπους να κάνεις τη ζέστη και την απόγνωση λιγότερο ανυπόφορες. Εγώ, λοιπόν, είμαι εδώ για να σε κατατοπίσω, για το που να φας, που να πιεις, τι να δεις, τι να ακούσεις και που να συμμετέχεις το προσεχές τρίμηνο, στη συμπρωτεύουσα.

  • Ταράτσες

Η καλύτερη εποχή για να γυρίσεις όλα τα ταρατσάτα μπαράκια της πόλης. Fragile, Urania, Vanilla Sky, Manhattan από τα πιο γνωστά. Αλλά και νωρίτερα για καφέ, στο Little Big House, που είναι γλυκύτατο και multi culti, καθώς πρόκειται για hostel που φιλοξενεί τουρίστες από όλο τον κόσμο.

  • Street Food

Η καλύτερη θερινή λύση για φαγητό, αλλά και πολύ πιο οικονομική. Δεν είναι απαραίτητο να φας κάτι «βρώμικο», υπάρχουν και πιο υγιεινές λύσεις. Φαλαφελ και νόστιμα σαλατικά από το Garbanzo, Falafel taste middle East  και το Falafel House, ενώ Hola Mexicana για πικάντικες νοστιμιές από το Μεξικό.Τέλος, για μακαρονάδες υπάρχει το Pasta Square για ζυμαρικά στο χέρι. Πάιρνεις, λοιπόν, τη λιχουδιά σου και αράζεις στο λιμάνι ή στα πάρκα του Λευκού και της Νέας Παραλίας για να την καταβροχθίσεις με την ησυχία σου.

  • Μουσεία & Αξιοθέατα

Να είσαι Θεσσαλονικιός και να μην έχεις πάει στο Μακεδονικό Μουσείο, κομματάκι δύσκολο. Αλλά, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα μουσεία που μπορείς να επισκεφτείς στην πόλη, όπως το Μουσείο Φωτογραφίας & το Μουσείο Κινηματογράφου στο Λιμάνι. Επίσης, μια περιήγηση στα μνημεία προς την Άνω Πόλη, μια –όχι πολύ ζεστή- μέρα, είναι σίγουρα τρομερά ενδιαφέρουσα. Γιατί να μη γίνεις, δηλαδή, τουρίστας για μια μέρα; Θα σου θυμίσει και κάτι λίγο από διακοπές.

  • Festival

Λίγη υπομονή μέχρι το Σεπτέμβρη, για να απολαύσεις το Street Mode Festival στις 1,2,3 του μηνός, στο Λιμάνι. Τα τελευταία 9 χρόνια που λαμβάνει χώρα γίνεται πανικός από ανθρώπους, μουσικές και χρώματα.

  • Live

Ένα σωρό ωραίες συναυλίες, για να ακούσεις και να δεις. Για τον Ιούλιο, έχουμε Goran Bregovic & Wedding And Funeral Band, Monophonics και Kaleo, στη Μονή Λαζαριστών. Evan Carter τον Αύγουστο και Black Angels το Σεπτέμβρη.

photo: metallus.tumblr.com