Πριν λίγες ημέρες είχα τα γενέθλια μου. Πριν λίγες ημέρες ήρθα πιο κοντά τα πρώτα -άντα. Όχι τόσο κοντά όσο φαντάζεσαι, αλλά σαν γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορώ να πω ότι δεν με αγχώνει λίγο ότι τα χρόνια περνούν πραγματικά γρήγορα. Ψέματα δεν θα σου πω. Βέβαια αυτό δεν το καταλαβαίνεις τόσο ηλικιακά, όσο το ότι πολλά πράγματα αλλάζουν. Η διασκέδαση σου για παράδειγμα. Δεν ήταν αυτή που είχες στα 22. Δεν σ’αρέσει πλέον αυτός ο τρόπος. Μαζί με αυτό υπάρχουν κι άλλα σημάδια για να αναγνωρίσεις ότι μεγαλώνεις και είναι αναπόφευκτο.

Το Σάββατο δεν σε πειράζει να κάτσεις σπίτι

Πάλια έπαιρνες τηλέφωνα, έστελνες μηνύματα, δεχόσουν από όλους προτάσεις γιατί δεν σου πέρναγε καν απ’το μυαλό να μείνεις το Σάββατο σπίτι. Θα ήταν όλοι έξω κι εσύ όχι; Τώρα όχι απλά δεν σε ενοχλεί, το ζητάς κιόλας. Στην ιδέα και μόνο ότι γίνεται χαμός στο μαγαζί και στριμωξίδι, προτιμάς την άνεση του καναπέ σου.

Και τώρα που είπα καναπέ, οι ταινίες είναι πιο δελεαστικές

Σ’αρέσει περισσότερο η φάση του να αράξεις στον καναπέ βλέποντας ταινία παρέα με ποκ κορν ή με τις φίλες σου, απ΄το να ετοιμαστείς, να βαφτείς και να καλλωπιστείς προκειμένου να πας κάπου που ενδεχομένως να μην περάσεις και καλά. Και το λέω αυτό γιατί όταν δεν έχεις όρεξη να βγεις έξω, καλύτερα να μείνεις μέσα.

Τις Κυριακές ξυπνάς πρωί από συνήθεια

Πάνε οι εποχές που αν δεν πήγαινε 1 δεν σηκωνόσουν απ’το κρεβάτι. Τώρα το μάτι ανοίγει από τις 10, ακόμα κι αν το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησες.Και μάλιστα δεν σε ενοχλεί και καθόλου γιατί ξέρεις ότι θα έχεις μπροστά σου όλη την ημέρα για brunch, βόλτα, καφέ κτλ.

Τα ήρεμα ποτά σε μπαράκια είναι πλέον τα αγαπημένα σου

Δεν αντέχεις την δυνατή μουσική, ούτε την ορθοστασία. Τώρα το θέλεις το σκαμπουδάκι σου και τον χώρο σου γενικότερα. Προτιμάς τα μπαράκια τα ήσυχα και κυρίως τα ψαγμένα. Μην τα ξέρει και πολύς κόσμος και δεν βρεις να κάτσεις κιόλας.

Τα θέματα στην παρέα δεν έχουν σχέση μόνο με τα γκομενικά

Θα μιλήσεις λίγο για την σχέση σου εννοείται, αλλά όχι τόσο όσο έκανες παλιά. Τώρα πλέον κρατάς πολλά πράγματα για τον εαυτό σου.Άσε που οι συζητήσεις έχουν να κάνουν και με άλλα θέματα, όπως ότι σκέφτεσαι να μείνεις μόνη σου, να πάρεις αυτοκίνητο, να πληρώσεις λογαριασμούς κτλ.

Είσαι καλεσμένη σε γάμους, αλλά τώρα είναι των φίλων σου

Παλιά πήγαινες στων συγγενών σου, κάτι που γενικά βαριόσουν πολύ. Τώρα είσαι καλεσμένη στους φίλους σου. Το αμέσως επόμενο στάδιο φρικαρίσματος, είναι όταν η φίλη σου κάνει παιδί και το παίρνετε μαζί στον καφέ.

Χωρίζεις χωρίς να γίνεσαι drama queen

Παλιά όταν χώριζες, έβγαινες έξω να τα πιεις, έστελνες το κλασσικό μεθυσμένο μήνυμα, έκλαιγες, έπεφτες στα πατώματα, τσακωνόσουν μαζί του, βριζόσασταν και όλα αυτά τα όμορφα. Τώρα χωρίζεις, στεναχωριέσαι εννοείται, προσπαθείς για την επανασύνδεση σε λογικά πλαίσια, αλλά είσαι πιο ψύχραιμη. Έχεις κι άλλα πράγματα να σκεφτείς.

Δεν είσαι πλέον φαν για συναυλίες

Εκτός κι αν κάθεσαι στις vip θέσεις. Διότι όχι μόνο δεν αντέχεις να πας 3-4 ώρες πριν για να είσαι μπροστά στο stage και να βλέπεις καλύτερα, αλλά αυτή η ορθοστασία σε σκοτώνει. Σε συνδυασμό ειδικά με την ζέστη και τον κόσμο. Που να τρέχεις.

Δεν κάνεις camping όσο παλιά

Παλιά πήγαινες για camping, πέρναγες σούπερ διακοπές και το μόνο που σε ένοιάζε ήταν να ξυπνήσεις και να ρίξεις βουτιά στην θάλασσα. Τώρα, αχ τώρα, το θέλεις το κρεβατάκι σου γιατί πονάει και λίγο η μέση από την κούραση στην δουλειά, την θες την ησυχία σου τα βράδια γιατί θες να χορτάσεις ύπνο και να ξεκουραστείς, οπότε τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι προτιμότερα ακόμα κι αν σου φεύγουν παραπάνω χρήματα.

Δεν συμβιβάζεσαι πλέον με τις/τους φίλες/ους σου

Κατ’αρχήν η επικοινωνία μαζί τους όταν γίνονται παρεξηγήσεις είναι πολύ πιο ήρεμη και πολιτισμένη, ωστόσο όμως όταν δεν σ’αρέσει κάτι δεν συμβιβάζεσαι με αυτό. Δεν είναι τυχαίο που όσο μεγαλώνεις λιγοστεύουν εκείνοι που ήσασταν από παλιά φίλοι. Ούτε το “λίγοι και καλοί”.

Μιλάς περισσότερο με τους γονείς σου

Τα τηλέφωνα που σε έπαιρναν παλιά όταν έβγαινες έξω, το ένα μετά το άλλο κυριολεκτικά, σε ενοχλούσαν πάρα πολύ. Τώρα αν αργήσουν μία μέρα να σε καλέσουν, ανησυχείς και τους παίρνεις εσύ πίσω.