Το σημείο αναφοράς για την υλοποίηση κάθε είδους δημιουργικής αλλά και παραγωγικής διαδικασίας. Μια λέξη με μια συγκεκριμένη  έννοια, που όμως το νόημα της διαφέρει και ποικίλει από άτομο σε άτομο. Ίσως να πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα, μέσα από το οποίο ο καθένας, διαπραγματεύεται τη σχέση του με τους συμβιβασμούς ή προσπαθώντας να  ανακαλύψει τι κρύβεται πέρα από το προφανές.

salvador-dali-famous-quote-perfection-art-creativity1

Κατά πόσο όμως είμαστε σε θέση να οριοθετήσουμε το τέλειο; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και κυρίως ποια τα κριτήρια για την υλοποίηση της; Οι απαντήσεις πολλές και ποικίλες, προσαρμοσμένες στην εκάστοτε προσωπική κοσμοθεωρία του καθενός μας. Πιο απλά, στο πως ο καθένας μας ιεραρχεί μέσα στη καθημερινότητα του, τα απλά και ουσιαστικά για εκείνον πράγματα.

Ίσως το έμβλημα της τελειότητας, να βρίσκει την απόλυτη ταύτιση πάνω στη μοναδικότητα του χαρακτήρα μας. Μια μοναδικότητα, που ανεξάρτητα από τα γύρω της ερεθίσματα και τις επιρροές που δέχεται καθημερινά, εξακολουθεί να χαράζει τη δική του μοναδική πορεία, με οδηγο την πυξίδα που έχουμε διαθέσιμη όλοι μας, αλλά κοιτώντας τη μέσα από τα δικά του/της γυαλιά. Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι προβάλλεται ως ιδεατό ή τέλειο από τα μέσα ενημέρωσης, τους φίλους μας, τα fashion icons, τις celebrities, σημασία έχει να παραμείνουμε πιστοί/ες στις αρχές μας, στις παραξενιές μας και κυρίως στον εαυτό μας. Αλήθεια ,εσείς πιστεύετε ότι χρειάζεστε για να θεωρήσετε τον εαυτό σας τέλειο/α;