Έχουμε μιλήσει αρκετά συχνά στο παρελθόν για τα μυστήρια πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη· εκείνα που ανήκουν στο βιολογικό είδος γνωστό και ως «γυναίκα» και που, ουκ ολίγες φορές, τις έχουμε κατηγορήσει για όλα τα στραβά που μας συμβαίνουν. Μπορεί ο βασικός λόγος για τον οποίο το κάνουμε να είναι γιατί, κατά βάθος μας αρέσει να τις πειράζουμε και να τους πηγαίνουμε κόντρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει ως ένα βαθμό εκείνο το πάνσοφο «εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα»! Από την άλλη, ίσως να είμαστε κι εμείς λίγο υπερβολικοί. Στην τελική, όποιος βρέθηκε ποτέ σε σχέση με μία κοπέλα μπορεί να σου επιβεβαιώσει ότι, κατά βάθος, μία γυναίκα θέλει μόνο ένα πράγμα από εσένα: τα πάντα! Και όταν λέω τα πάντα, το εννοώ!

Κατ’ αρχάς, είναι τέρμα ανασφαλείς. Θέλουν να τους επιβεβαιώνεις συνέχεια ότι είναι οι καλύτερες, οι ομορφότερες, οι εξυπνότερες και, γενικώς, ότι είναι ασυναγώνιστες και ότι καμία δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί τους μέσα στο μυαλό σου. Φυσικά, και να ήθελες, δεν θα μπορούσες να τις συγκρίνεις με καμία γιατί, ως γνωστόν, αν σε πιάσουν ακόμα και να κοιτάζεις κάποια άλλη, σε περιμένει η μοίρα του Οιδίποδα -αν και κάτι μου λέει ότι θα ευχόσουν να σε περίμενε αυτή του Μπετόβεν για να μην είσαι αναγκασμένος ν’ ακούσεις την ατέρμονη γκρίνια τους!

Επίσης, η επικοινωνία είναι γι’ αυτές αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης σας. Και προφανώς, όταν αναφέρομαι σε «επικοινωνία» δεν εννοώ μόνο ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα μία φορά τη μέρα! Όχι φίλε μου! Αρχικά, το ελάχιστο των φορών που περιμένουν από εσένα να επικοινωνήσεις μαζί τους είναι οι τρεις: πρωί (για «καλημέρα»), μεσημέρι (για «καλή όρεξη»;) και βράδυ (για «καληνύχτα»). Ξεπερνώντας την αρχική σκέψη ότι πολύ συχνά μπορεί να μην έχεις τι να τους πεις, το πάμε ένα βήμα παρακάτω. Αν η επικοινωνία σας είναι κάτι σαν αντιβίωση, που πρέπει να την παίρνεις ανά οκτάωρο, κάτι δεν πάει και πολύ καλά. Άλλο που εκείνες αδυνατούν να το κατανοήσουν!

Και αν νόμιζες ότι το κεφάλαιο «επικοινωνία» κλείνει εδώ, μάλλον είχες την τύχη να μεγαλώσεις στο Άγιο Όρος και δεν έχεις συναναστραφεί ποτέ γυναίκα! Το χειρότερο είναι ότι περιμένουν από εμάς να επικοινωνούμε μαζί τους σε κάθε επίπεδο, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα παράπονά μας ακόμα και αν δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις ίδιες. Και όχι απλώς να τα μοιραζόμαστε όλ’ αυτά αλλά και να τα αναλύουμε. Μέχρι τελικής πτώσης! Και πηγαίνει χωρίς να λέγεται ότι το ίδιο θα κάνουν κι εκείνες μ’ εμάς. Και ουαί και αλλοίμονο αν μας πιάσουν να είμαστε αφηρημένοι και να μην τις προσέχουμε (τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να ξεκινούν πάντα αυτού του είδους τις συζητήσεις με μια παραλλαγή της φράσης «Δεν έχεις ακούσει ούτε κουβέντα απ’ όσα λέω τόση ώρα, έτσι;» για να μας τραβήξουν την προσοχή!).

Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι μας θέλουν ευαίσθητους και ρομαντικούς (τύπου «βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω απ’ το φως της πανσελήνου») αλλά απ’ την άλλη πρέπει να είμαστε και λίγο αλήτες και κακά παιδιά (τύπου «σεξ πάνω στον λόφο του Φιλοπάππου κάτω απ’ το φως της πανσελήνου») γιατί αλλιώς θα μας πουν φλώρους και θα πάνε να βρουν κάποιον άλλον, που δεν δακρύζει όταν αντικρίζει την ομορφιά της Ακρόπολης, λουσμένης στο φεγγαρόφωτο.

Όσο για το μέγεθος του… πορτοφολιού σου, ποτέ μην πιστέψεις ότι μία γυναίκα, ακόμα και εκείνη που φαινομενικά είναι τελείως κουλ, δεν ψαρώνει καθόλου με πράγματα πεζά όπως το πόσο άνετος είσαι οικονομικά. Μπορεί να μην περιμένουν όλες από εσένα να πληρώνεις πάντα τα ποτά και το φαγητό τους (αν και υπάρχουν κάμποσες που το θεωρούν συμβατική υποχρέωσή σου και πιστεύουν ότι είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για να δείξεις ότι αναγνωρίζεις πόσο τυχερός είσαι που τις κυκλοφορείς) αλλά, πίστεψέ με, θα εντυπωσιαστούν αν το κάνεις. Επίσης, μιας και πιάσαμε την κουβέντα για μεγέθη που εντυπωσιάζουν, μην πιστέψεις ούτε για μια στιγμή ότι το «άλλο» μέγεθος δεν τις ενδιαφέρει καθόλου γιατί πρόσφατα έμαθα από έγκυρη πηγή (ναι, από γυναίκα!) ότι είναι απ’ τα πράγματα που πάντοτε συζητούν μεταξύ τους με τις φίλες τους!

Τώρα, αν δεν είσαι ακριβώς αυτό που θέλει μια γυναίκα, δεν έχεις λόγο ν’ ανησυχείς. Προφανώς όχι γιατί «όλο και κάποια θα βρεθεί και για εσένα» αλλά γιατί το πιο πιθανό είναι ότι, όταν βρεις μια γυναίκα που να σ’ ενδιαφέρει πραγματικά, αυτή θα προσπαθήσει να σε μεταλλάξει ώστε να σε κάνει ακριβώς αυτό που θέλει! Και εννοείται ότι όταν θα σε χωρίσει, θα το κάνει γιατί δεν είσαι πια ο άντρας που ήσουν όταν σε γνώρισε και σ’ ερωτεύτηκε! Τι εννοείς «αυτό είναι εντελώς παρανοϊκό»; Δεν σε καταλαβαίνω!

Βέβαια, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, πρέπει να παραδεχτούμε ότι, παρ’ όλο που όλα τα παραπάνω είναι αναντίρρητες αλήθειες, είναι επίσης αλήθεια ότι για εμάς και τις γυναίκες ισχύει αναμφίβολα το «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι «εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα» αγνοώντας την (λιγότερο γνωστή) απάντηση σ’ αυτό που θέλει «εκ γυναικός να πηγάζει τα κρείτω». Επίσης, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή η τελευταία παράγραφος δεν θα ήταν καν εδώ αν δεν φοβόμουν ότι θα μου την πέσουν όλες οι δήθεν φεμινίστριες χαρακτηρίζοντάς με «φαλλοκρατικό γουρούνι» και άλλα τέτοια πολιτισμένα!

Ωραία τα είπαμε για τις γυναίκες, αλλά αν νόμιζες ότι θα τη γλύτωναν οι άντρες, γελάστηκες!

Δες εδώ την άλλη πλευρά, όπως τη βλέπει η Κλέλια Φατούρου