Όλα ξεκινούν από την παραδοχή ότι οι άντρες είναι πολύ απλά όντα και δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να τους κερδίσεις. Εντάξει, ψέμα δεν είναι, αλλά δεν είναι όλοι της ίδιας συνομοταξίας. Υπάρχουν και φυσιολογικοί (αστειεύομαι φυσικά!). Υπάρχουν εκείνοι που δεν ξέρουν τι θέλουν, εκείνοι που ξέρουν τι θέλουν αλλά δεν ξέρουν πώς να το πάρουν, εκείνοι που θέλουν τα πάντα και τα περιμένουν χωρίς προσπάθεια και εκείνοι που έχουν παντρευτεί. Κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον και αναρωτιέσαι για το τι άνθρωπος είναι, τι περίπου περιμένει από εσένα και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης, θυμήσου ότι οι άντρες είναι φίλοι μας και είναι σχεδόν σαν άνθρωποι.

  • Καταρχάς, σε θέλουν ωραία. Όχι ότι τα υπόλοιπα κορίτσια δεν έχουν δικαίωμα στον έρωτα και την βγάζουν μόνες τους, αλλά όπως λέει και ο Χρήστος: “μία ωραία γυναίκα είναι μία ένεση αυτοπεποίθησης για έναν άντρα. Πάντα θα νιώθει καλύτερα όταν καταφέρνει μία πολύ όμορφη. Μπορεί να διαθέτεις εσωτερικό πλούτο και ακαταμάχητη προσωπικότητα, αλλά πάντα θα ενθουσιάζονται με μία τύπου μονδέλα”.
  • Δεν φτάνει να είσαι απλά ωραία. Μπορεί να σε θέλει να περνάς και να τρίζουν τα πεζοδρόμια, αλλά εσύ να φέρεσαι σαν να μην το ξέρεις και να είσαι σεμνή και νωχελική. Επίσης, δεν θέλει να απαντάς στα υπόλοιπα φλερτ αλλά να τον κοιτάς στα μάτια φτάνοντας πολύ κοντά στο αλληθώρισμα. Σαν να είναι το μοναδικό ακτινοβόλο πλάσμα στον κόσμο.
  • Να μαγειρεύεις σαν τη μάνα του. Εναλλακτικά, σαν τη Βέφα στις καλές εποχές. Να μην φτιάχνεις χαζογκουρμεδιές (τι είμαστε; τίποτα φλώροι;!) και να ξέρεις όλα τα κλισέ φαγητά με τα οποία μεγάλωσε και έγινε σπουδαίος άνθρωπος. Επίσης, δεν νοείται να φτιάξεις παστίτσιο με μαλλιά πιασμένα και φόρμα. Αν δεν είσαι γυμνή με ποδιά, κάνεις μισές δουλειές. Μου θες και άντρα!
  • Να του κάθεσαι. Συγχωρήστε μου τη φρασεολογία, αλλά θέλω να μιλήσω στην ψυχή σας. Όχι μια-δυο φορές τη βδομάδα. Να είσαι έτοιμη για τη στιγμή που πέφτει ψυχολογικά και θέλει λίγη επιβεβαίωση, για ερωτικά ψιλομεθυσμένα βράδια, για ορεξάτα πρωινά και για έμπνευση της στιγμής. Και μην τολμήσεις να παραπονεθείς όταν θα το ζητήσεις εσύ αλλά θα σου πει “όταν ο άντρας δεν έχει όρεξη, δεν γίνεται τίποτα!”.
  • Να εξαφανίζεσαι όταν έχει μπάλα. Η μπάλα περιλαμβάνει κάθε είδους άθλημα, ακόμα και καλλιτεχνικό πατινάζ (για τους ευαίσθητους). Εκείνη την ώρα, είσαι μία μικρή μύγα που του αποσπά την προσοχή και η παρουσία σου καθίσταται περιττή. Βρες κάτι χρήσιμο να κάνεις εκείνη την ώρα. Μαγείρεψέ του.
  • Να τον αποθεώνεις. Όλοι ξέρουμε πόσο εύθραυστη είναι η ανδρική ψυχολογία. Αν δεν πάει καλά η δουλειά, νιώθει αποτυχία. Αν απολυθεί, νιώθει αποτυχία. Αν δεν αποδώσει μια φορά σεξουαλικά, νιώθει αποτυχία. Αν παχύνει αρκετά, νιώθει αποτυχία. Φρόντισε να του λες καθημερινά πόσο όμορφος και ερωτικός είναι (κι ας μοιάζει με τον Φώτη τον Κουτσούμπα από τα Εγκλήματα) και πόσο τυχερή είσαι που τον έχεις.
  • Να τον ψιλοαγνοείς. Όχι όταν σου μιλάει φυσικά. Τα λόγια του πρέπει να αντιμετωπίζονται ιερά σαν να είναι Ευαγγέλιο. Μιλάμε για τον πρώτο καιρό που θέλει λίγο να νιώσει την ανάγκη ότι σε κυνηγά. Κάπου εδώ βέβαια θα σε παραπέμψω στον εύθραυστο ψυχισμό, οπότε μην το παρακάνεις.
  • Να μην τον πρήζεις φυσικά. Άκου να δεις κοριτσάκι, εγώ είμαι ΑΝΔΡΑΣ και δεν μπορώ να παίζω με μηνυματάκια και βλακείες. Θα σε πάρω όταν θέλω εγώ κι εσύ θα περιμένεις με εγκαρτέρηση και μετριασμένη κωλοπιλάλα. Μην τολμήσεις να του πεις “όχι”, γιατί διακυβεύονται τα πάντα στη σχέση σας. Αντιθέτως, είναι οκ να σου πει εκείνος “όχι”. Μην ξεχνάς, έχεις τύχη. Και με την τύχη μας δεν παίζουμε.
  • Να είσαι γεμάτη αντιφάσεις. Σε θέλει σεξουαλική και τολμηρή, αλλά έξω θα βγαίνεις αξύριστη και με τα μάτια κάτω. Να του προτείνεις ένα τρίο με την barwoman, αλλά να μην κάνεις ούτε ένα like σε ωραίο φίλο σου. Να είσαι δυναμική, αλλά να μην του τη λες, γιατί αυτό είναι ασεβές και πολύ σκληρό. Να είσαι τρυφερή, αλλά όχι δουλοπρεπής. Γυναίκα ψάχνει ο άνθρωπος, όχι τη μάνα του! Να είσαι διαθέσιμη πάντα, αλλά όχι αμέσως. Μετά από 10 λεπτά, να νιώσει ότι σε χάνει μια για πάντα.
  • Να προλαβαίνεις τις επιθυμίες του. Δύσκολο είναι να ντύνεσαι με τον τρόπο που του αρέσει; Δύσκολο είναι να λες το σωστό πράγμα τη σωστή στιγμή; Δύσκολο είναι να του δείχνεις πόσο τέλειος είναι αλλά να παραμένεις και “δύσκολη”; Αλήθεια, αυτή η αποστολή στον Πλανήτη Άρη για μία νέα αρχή ισχύει ακόμα;
Ωραία τα είπαμε για τους άντρες, αλλά αν νόμιζες ότι θα τη γλύτωναν οι γυναίκες, γελάστηκες! Δες εδώ την άλλη πλευρά, όπως τη βλέπει ο Χρήστος Κυριάκος