Μπορεί να πέρασαν 3 χρόνια, ωστόσο ακόμη πολλές φορές το Birdbox βρίσκεται στο επίκεντρο των σινεφίλ συζητήσεων. Φέτος, η Sandra Bullock επιστρέφει στο Netflix, κι αυτή τη φορά συμπρωταγωνιστεί με την Viola Davis. Η νέα ταινία, The Unforgivable, πρόκειται για reboot της ομώνυμης βρετανικής σειράς που είχε κυκλοφορήσει το 2009.

Στο The Unforgivable η Sandra Bullock υποδύεται μία πρώην κατάδικο

Η ταινία ξεκινά όταν η ηρωίδα, Ruth, αποφυλακίζεται μετά από ποινή 20 χρόνων. Ωστόσο, μέσα από flashbacks καλούμαστε κι εμείς σαν θεατές να ξεθάψουμε το παρελθόν. Αν κρίνουμε από το trailer, η Ruth δολοφόνησε έναν αστυνομικό, υπό άγνωστες συνθήκες, για να προστατέψει την αδερφή της. Τώρα που είναι και πάλι ελεύθερη προσπαθεί να ξαναβρει τα ίχνη της, ώστε να ξαναβρεθούν. Δεν έχει κανέναν άλλον στον κόσμο και θέλει να επανορθώσει για τα λάθη της.

Βέβαια, αντιμετωπίζει μία ολόκληρη κοινωνία πολύ καχύποπτη απέναντί της. Πολλοί άνθρωποι μάλιστα είναι ενοχλημένοι με την αποφυλάκισή της. Εκείνη όμως έχει αποφασίσει να ξανασυναντηθεί με τη μόνη οικογένεια που της έχει απομείνει, την αδερφή της. Το μόνο που αποζητά είναι συγχώρεση που αναγκάστηκε να την αφήσει πίσω πριν 20 χρόνια.

Παράλληλα, υπάρχει και μία ιστορία μυστηρίου στην ταινία

Δεν μαθαίνουμε εξ αρχής πώς κατέληξε η Ruth στη φυλακή. Τα μόνα στοιχεία είναι η δολοφονία του αστυνομικού. Κανείς όμως δεν ξέρει πώς ένα νεαρό κορίτσι έφτασε να δολοφονήσει έναν άνθρωπο. Αυτό είναι το κουβάρι που ξετυλίγεται παράλληλα με το παρόν. Αυτό το συμβάν καθορίζει τη γνώμη των γύρω της για την ίδια αλλά και το πώς αντιμετωπίζει εκείνη το παρελθόν της. Φαίνεται πως δεν προσπαθεί να δικαιολογηθεί για ό,τι έκανε. Θέλει απλά να σταματήσουν να τη βλέπουν ως δολοφόνο.

Η ταινία είχε ξεκινήσει τα γυρίσματά της λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφερε τελικά να ολοκληρωθεί. Γυρίστηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο Βανκούβερ του Καναδά που έκανε τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα.

Θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του Netflix στις 10 Δεκεμβρίου.