Πάει καιρός από την τελευταία φορά που είδαμε ένα σύγχρονο παραμύθι να ξετυλίγεται στη μεγάλη οθόνη. Το Netflix φέτος το φθινόπωρο θα βάλει το δικό του λιθαράκι σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία με τη νέα ταινία The School for Good and Evil.

Kι αν ο τίτλος σου θυμίζει κάτι, γι’αυτό ευθύνεται η σειρά έξι βιβλίων του συγγραφέα Soman Chainani που έχει συνεπάρει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες την τελευταία περίπου δεκαετία.

Στο The School for Good and Evil η Kerry Washington και η Charlize Theron εκπροσωπούν το καλό και το κακό

Η υπόθεση της νέας ταινίας ξεκινά με ένα βασικό ερώτημα: Όλοι γνωρίζουμε πώς τελειώνουν όλα τα γνωστά και αγαπημένα παραμύθια. Αλλά το θέμα είναι, πού ξεκινούν; Το The School for Good and Evil θέλει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα μέσα από την ιστορία δύο πολύ καλών φίλων, της Agatha και της Sophie.

Καθώς μεγαλώνουν, τα δύο κορίτσια έχουν πολύ διαφορετικά όνειρα. Η Sophie ονειρεύεται να αφήσει τη συνηθισμένη ζωή της στο χωριό και να ακολουθήσει τα βήματα της Χιονάτης και την Σταχτοπούτας. Παράλληλα, η Agatha πιστεύει πως έχει γεννηθεί για να γίνει μία μέρα η μάγισσα που πάντοτε ονειρευόταν.

Τα όνειρα των δύο κοριτσιών τελικά τα οδηγούν όντως στο Σχολείο του Καλού και του Κακού. Εκεί πρόκειται να φοιτήσουν και οι δύο ώστε να διατηρήσουν αργότερα ισορροπημένες τις δυνάμεις του καλού και του κακού σε αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο, φτάνοντας εκεί γίνεται ένα πολύ μεγάλο μπέρδεμα. Τα δύο κορίτσια καταλήγουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και μόνο ένα φιλί πραγματικής αγάπης μπορεί να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Στην προσπάθειά τους όμως να τα καταφέρουν, είναι πολλές οι σκοτεινές δυνάμεις που θα βάλουν εμπόδια στον δρόμο τους.

Ένα σύγχρονο παραμύθι με διαφορετικούς όρους

Ένα αλλιώτικο σχολείο και ένα πολύ διαφορετικό παραμύθι. Αν κρίνουμε από το μέγεθος των ιστοριών που υπάρχουν ήδη στη λογοτεχνία, τότε μάλλον θα πρέπει να θεωρούμε βέβαιο ότι η νέα αυτή ταινία είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου franchise.

To The School for Good and Evil θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 21 Οκτωβρίου.