2016-04-04

Η συλλογή που θα παρουσιάσει η Chloe Moumbaris για το χειμώνα 2016-17 έχει σαν πρώτη ύλη το μαλλί και δεύτερη το ύφασμα. Με έμπνευση το σχήμα της σπείρας με τις γεωμετρικές γραμμές και την συνεχόμενη ροή. ”Η σπείρα είναι ο δρόμος προς την ελευθερία, την ανακάλυψη, την δημιουργία, είναι ο δρόμος της ζωής”.

Τι σημαίνει μόδα για σένα;

Η μόδα είναι η πρώτη εικόνα ενός ανθρώπου. Είναι το όχημα που χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε τι είμαστε, τι νιώθουμε, για να τονίσουμε την διαφορετικότητα μας. Άλλα για μένα είναι ένα βιβλίο, ή μάλλον είναι οι λέξεις που περιέχει ένα βιβλίο. Είναι λοιπόν ένα εργαλείο τέχνης, το οποίο όταν ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ, ανακάλυψα τον εαυτό μου, με άλλα λόγια άρχισα να τον «διαβάζω». Η δουλειά μου είναι η αντανάκλαση της ιστορίας μου, πως την βίωσα και τι είμαι.

Είναι ξεκάθαρα μια τέχνη επικοινωνίας που μου επιτρέπει να είμαι εγώ. Σαν μια μουσική με το ρυθμό της και τα όργανα της ή ακόμα σαν έναν θεατρικό έργο χωρίς λόγια που μόνο οι κινήσεις και το βλέμμα του καλλιτέχνη μας οδηγεί προς το νόημα του. Η μόδα είναι λοιπόν μια ιστορία η οποία έχει νόημα αν τα στοιχεία της είναι καλά ισορροπημένα και στην σωστή σειρά.

Πως είναι το ξεκίνημα σου στην μόδα στην Ελλάδα του 2016;

Όσο με αφορά είμαι πολύ ικανοποιημένη. Ξεκίνησα φέτος δυναμικά θα έλεγα. Έτρεξα δυο projects. Αυτό με την Athens Xclusive Designers Week, όπου θα παρουσιάσω την πρώτη μου συλλογή ως New Designer με 10 σύνολα χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη το μαλλί. Το δεύτερο project ήταν να φτιάξω την δική μου εταιρία, την οποία ίδρυσα στην Γαλλία πριν από λίγους μήνες και την ονόμασα “Νimata”.

Τι θα δείξεις στην AXDW;

Η συλλογή που θα παρουσιάσω είναι για το χειμώνα 2016-17 και έχει σαν πρώτη ύλη το μαλλί και δεύτερη ύλη το ύφασμα. Ως έμπνευση πήρα το σχήμα της σπείρας με τις γεωμετρικές γραμμές της άλλα και την συνεχόμενη ροή της. Η σπείρα είναι ο δρόμος προς την ελευθερία, την ανακάλυψη, την δημιουργία, είναι ο δρόμος της ζωής. Θα παρουσιάσω μια συλλογή που θα την χαρακτήριζα ρομαντική άλλα επίσης πολύ δυναμική, ένα παιχνίδι με πολλά χρώματα, διαφορετικές υφές και γεωμετρικά σχήματα.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Πριν από λίγους μήνες ίδρυσα στην Γαλλία την πρώτη μου εταιρία / ατελιέ με brand name “Νimata”. Με ενέπνευσε ο μύθος της Αριάδνης, με το νήμα που έδωσε στον Θησέα για να βρει το δρόμο του γυρισμού μέσα από το λαβύρινθο μετά τη μάχη με το Μινώταυρο. Το πλεκτό θα είναι το βασικό προϊόν της εταιρίας, συνδυασμένο φυσικά με υφασμάτινες δημιουργίες.

Θα ετοιμάσω επίσης την επόμενη μου συλλογή για το Καλοκαίρι του 2017, και ταυτόχρονα θα ήθελα στο μέλλον να συνεργαστώ με άλλους σχεδιαστές που θα ενδιαφέρονται να εντάξουν το πλεκτό στις συλλογές τους.