Η Andry στην 19η AXDW θα παρουσιάσει της συλλογή της με τίτλο ‘’Μία βαλίτσα.. Τόσα ταξίδια’’, εμπνευσμένη από την ταξιδιωτική βαλίτσα του προπάππου μου με την οποία ταξίδευε τον κόσμο και πουλούσε τα λευκαρίτικα κεντήματα, το σπουδαιότερο είδος κεντήματος στην Κύπρο.

Desktop62

Tι σημαίνει μόδα για σένα;

Πιστεύω πως η μόδα γενικά μπορεί να παρομοιαστεί ως ο καθρέφτης της κοινωνίας που ζούμε και όπως έλεγε η Coco Chanel η μόδα δεν υπάρχει μόνο στα φορέματα, αλλά στον ουρανό, στο δρόμο, είναι μία ιδέα για το πως ζούμε. Προσωπικά τη μόδα τη θεωρώ ως ένα μέσο δημιουργίας, έκφρασης και ένα είδος τέχνης. χρησιμοποιώντας τη φαντασία μου και ότι καινούργιο ανακαλύπτω είτε αυτό αφορά τη σύγχρονη εποχή είτε και το ιστορικό παρελθόν,  μπορώ να παρουσιάσω μία ιδέα που με ενδιαφέρει και να την πάρω ένα βήμα πάρα πέρα.

Πώς είναι το ξεκίνημα σου στη μόδα, στην Ελλάδα του 2016;

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα του 2016 ένας νέος σχεδιαστής μόδας δύσκολα συναντάει ευκαιρίες. Εν μέρη αυτό είναι σωστό αλλά πιστεύω ότι όταν κυνηγάς και αφοσιωθείς σ αυτό που αγαπάς  τότε μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία. Τελειώνοντας τις σπουδές μου συνάντησα κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκα, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός κοστουμιών για μία θεατρική παράσταση. Είμαι τυχερή γιατί έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στηρίζουν και που μου δίνουν την ευκαιρία να προβάλω τη δουλειά μου. Αυτό κάνει το ξεκίνημα μου πιο εύκολο, και συνεχίζω με αισιοδοξία, στον ελληνικό χώρο της μόδας.

Τι θα δείξεις στην AXDW;

Στην 19η AXDW θα παρουσιάσω μία κολεξιόν για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016-2017, με τίτλο ‘’Μία βαλίτσα.. Τόσα ταξίδια’’, εμπνευσμένη από την ταξιδιωτική βαλίτσα του προπάππου μου με την οποία ταξίδευε τον κόσμο και πουλούσε τα λευκαρίτικα κεντήματα, το σπουδαιότερο είδος κεντήματος στην Κύπρο. Τα ρούχα χαρακτηρίζονται από στοιχεία που θυμίζουν την βαλίτσα καθώς και από τη γεωμετρία των κεντημάτων. Κύρια χρώματα είναι τα γήινα, όπως αποχρώσεις του καφέ, ροζ και μπεζ. Στόχος μου είναι  με αυτή την κολεξιόν και μέσω της σύγχρονης μόδας, να συνεχίσω αυτό το ταξίδι και να κρατήσω ζωντανή την παράδοση του τόπου μου.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την υψηλή ραπτική, δημιουργώντας ιδιαίτερα σχέδια τα οποία συνδυάζουν το παλιό και το νέο. Όνειρο μου επίσης είναι να δουλέψω ως costume designer σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.