Μέχρι στιγμής έχουμε δει αρκετές ταινίες τοποθετημένες μέσα στην πανδημία του covid-19. Λίγες όμως είναι αυτές που πιάνουν συγκεκριμένα θέματα, όπως το πώς άλλαξε η ισορροπία μέσα στις οικογένειες μέσα στα lockdown. Μία νέα ταινία, το The Falls, έρχεται στο Netflix από την Ταϊβάν για να αναδείξει μία δύσκολη σχέση μεταξύ μητέρας και κόρης και πώς αυτή εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πανδημία δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο The Falls

Aυτό που εγκλωβίζει περισσότερο τους δύο χαρακτήρες είναι η υποχρέωση που έχουν να παραμείνουν μαζί. Η ιστορία ξεκινά με την Pin-Wen και την αποξενωμένη πλέον έφηβη κόρη της Xiao Jing. Όταν η Xiao Jing βγαίνει θετική σε ένα τεστ στο σχολείο, οι δύο γυναίκες πρέπει να απομονωθούν μόνες στο σπίτι. Αυτό δίνει την αφορμή στη μητέρα να προσπαθήσει να προσεγγίσει την κόρη της, χωρίς όμως να βρίσκει αντίκρυσμα.

Η Xiao Jing έχει θυμό μέσα της και για τους δύο γονείς της. Όταν όμως η μητέρα της χρειαστεί να νοσηλευτεί, τότε η ίδια συνειδητοποιεί τι πραγματικά συμβαίνει. Για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται πόσο τρωτοί άνθρωποι είναι και οι γονείς της και πόσες αδυναμίες δικές τους έχουν να αντιμετωπίσουν. Τότε η Xiao Jing ξεκινάει τη δική της ιστορία ενηλικίωσης καθώς πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον θυμό της και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα.

Και οι δύο χαρακτήρες ξεκινούν να κάνουν μερικά βήματα πίσω για να πλησιάσουν η μία την άλλη

Από ένα σημείο και μετά, η ιστορία μοιάζει με έναν καλά ενορχηστρωμένο βαλς, όπου και οι δύο γυναίκες προσπαθούν με τον τρόπο τους να συμβαδίσουν. Η δυναμική των ρόλων τους αλλάζει συνεχώς μέχρι να καταφέρουν να βρεθούν σε ένα κοινό σημείο. Το The Falls είναι μία ταινία που θέλει γενικά να προκαλέσει άβολα συναισθήματα σε όσους την παρακολουθούν. Θέλει να δείξει πως είναι να βγαίνεις από την ασφάλεια και τις πεποιθήσεις ώστε να επανεξετάσεις μία κατάσταση. Και σίγουρα είναι μία ταινία που δεν πρέπει να χαθεί ανάμεσα στις τόσες που διαθέτει η πλατφόρμα του Netflix.