Μετά από 8 σεζόν στο Homeland, ήρθε η ώρα για την Claire Danes να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Η νέα σειρά, The Essex Serpent, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Sarah Perry και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή το 2022. Μέχρι τότε, έχεις άπλετο χρόνο να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρότζεκτ και, γιατί όχι, να διαβάσεις το αντίστοιχο βιβλίο.

Το The Essex Serpent είναι μία ιστορική σειρά που διαδραματίζεται το 1893

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Cora, την οποία θα υποδυθεί η Claire Danes. Εκείνη μόλις έχει μείνει χήρα κι έχει καταφέρει έτσι να ξεφύγει από έναν κακοποιητικό σύζυγο και γάμο. Με αφορμή αυτό το γεγονός, αποφασίζει να μετακομίσεις στο μικρό χωρίο Aldwinter, στο Essex. O λόγος γι’αυτή της την απόφαση είναι ένας τοπικός μύθος που λέει ότι ένα μυθικό πλάσμα, το λεγόμενο ‘Ερπετό του Essex’, έχει μόλις επιστρέψει σε αυτό το μέρος. Στο χωριό αυτό συνδέεται αμέσως στενά με τον εφημέριο και τη γυναίκα του. Μαζί προσπαθούν να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από αυτό το μύθο για το ερπετό του Essex.

Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η σειρά έλαβε πολύ καλές κριτικές κατά την κυκλοφορία του

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της Sarah Perry, η οποία αγαπά να καταπιάνεται με αρχαίους μύθους και ιστορίες. Καταφέρνει, ωστόσο, μέσα από τα βιβλία της να θίξει και άλλα θέματα που βασανίζουν την Αγγλία εδώ και χρόνια. Η ταξική ανισότητα, η φτώχεια, ο ρατσισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι μόλις μερικά από αυτά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλοι ηθοποιοί στο καστ. Ξέρουμε, όμως, ότι εφόσον υπάρχει η Claire Danes, η επιτυχία είναι δεδομένη. Ειδικά, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το Homeland διήρκησε 8 ολόκληρες σεζόν. Την επερχόμενη επιτυχία της σειράς επιστεγάζει και το όνομα της Clio Barnard, η οποία ανέλαβε τη σκηνοθεσία της σειράς.

featured image: Steve Schofield