Λίγο η δύσκολη εποχή που διανύουμε, λίγο ο ανταγωνισμός που ολοένα και μεγαλώνει, λίγο οι απαιτήσεις των ενδιαφερομένων αλλά και των εργοδοτών, η εύρεση εργασίας σίγουρα δεν είναι από τα πιο εύκολα πράγματα σε αυτή την ζωή. Το ζήτημα όμως είναι να μην απογοητεύεσαι στην πορεία και να μην σταματάς να κυνηγάς αυτό που αγαπάς. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται πλέον, αυτό είναι το σωστό.

Τι γίνεται όμως όταν τελικά μετά από κάμποσο καιρό, σου ανακοινώνουν ότι γίνεσαι δεκτός/ή για την θέση που αναζητούσε μία εταιρεία; Πετάς στα σύννεφα απ’την χαρά σου εννοείται, ανυπομονείς να ξεκινήσεις και η όρεξη σου για δουλειά είναι ατελείωτη. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάντα και αυτές που θα αποτυπωθούν στο μυαλό των νέων συναδέρφων, γι’αυτό είναι σημαντικό να μην επαναπαυτείς γιατί ουδείς αναντικατάστατος και να αποφύγεις κάποια λάθη, όπως τα εξής:

  1. Δεν ρωτάς για όσα θέλεις #not

Είναι προφανές ότι πολλά πράγματα στη νέα σου δουλειά, δεν τα γνωρίζεις. Γι’αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να εκφράζεις όλες σου τις απορίες και να ρωτάς για ό,τι δεν καταλαβαίνεις. Θα αποφύγεις έτσι κάποιο λάθος που μπορεί να προκύψει άθελα σου, αλλά κυρίως θα μάθεις καλύτερα τις υποχρεώσεις σου.

  1. Δε ζητάς βοήθεια #not

Αν ζητήσεις βοήθεια για κάτι που έχεις αναλάβει, δεν θα δείξεις στους ανωτέρους σου ότι δεν αξίζεις για την θέση ή δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες, αλλά ότι προσπαθείς να πετύχεις σωστά τον σκοπό σου. Για να βελτιωθείς, είναι απαραίτητη η βοηθεία εκείνων που γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά. Κάπως έτσι θα πετύχεις και την εξέλιξη στον τομέα σου.

  1. Αφιερώνεις πολλές ώρες στην δουλειά #not

Αν έχεις αναλάβει πολλά projects μαζί, κάτι που σημαίνει ότι οι ώρες εργασίας του γραφείου μεταφέρονται και στο σπίτι, τότε είναι αναγκαίο να φτιάξεις ένα πρόγραμμα και να οργανωθείς σωστά. Διαφορετικά θα δουλεύεις πολλές ώρες την ημέρα και μέχρι αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα να κουραστείς γρήγορα, να χάσεις την παραγωγικότητά σου και να μην προσφέρεις έργο.

  1. Δεν αφιερώνεις χρόνο για εσένα #not

Σε συνέχεια του προηγούμενου, οι ελάχιστες ώρες που αφιερώνεις για να ξεκουραστείς, μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικές. Όχι μόνο για την υγεία σου, αλλά και για την δουλειά σου. Αν κοιμάσαι πολύ αργά, δεν είναι εύκολο και να ξυπνήσεις αντίστοιχα νωρίς το πρωί. Επιπλέον, έχεις αφήσει πίσω όλα τα ενδιαφέροντα σου και η καθημερινότητά σου περιέχει μόνο την δουλειά. Αυτό στο άμεσο μέλλον θα γίνει ακόμα πιο έντονο, όταν θα έχεις μία μόνιμη πίεση και θα έχεις ρουτινιάσει πλήρως απ’τα 25 σου.