Το αντηλιακό με χρώμα φαντάζει θεόσταλτο όταν έχει ζέστη και θες αντηλιακή προστασία και κάλυψη χωρίς να χρησιμοποιήσεις πολλά προϊόντα. 

Γι’ αυτό και κάναμε την απαραίτητη αναζήτηση και παρουσιάζουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το αντηλιακό με χρώμα.

Είναι αποτελεσματικό το αντηλιακό με χρώμα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αντηλιακό με χρώμα παρέχει ίση προστασία με το αντίστοιχο άχρωμο. Έτσι, αν το προϊόν σου περιέχει δείκτη SPF μεγαλύτερο ή ίσο του 30, σου δίνει όλη την προστασία που χρειάζεσαι.

Πόση ποσότητα αντηλιακού με χρώμα χρειάζεσαι;

Παρόλο που θεωρητικά το αντηλιακό με χρώμα είναι εξίσου αποτελεσματικό με το άχρωμο, η ποσότητα που θα εφαρμόσεις μπορεί να επηρεάσει την προστατευτική του δράση. Έτσι, αν χρησιμοποιήσεις μόνο 1 σταγόνα σε μέγεθος μπιζελιού σε όλο σου το πρόσωπο, παρόμοια με το foundation σου, αυτό δε θα είναι αρκετό για να προστατεύσει το δέρμα από τον ήλιο.

Μάλιστα, για να έχεις επαρκή αντηλιακή προστασία, χρειάζεσαι 3-4 σταγόνες σε μέγεθος μπιζελιού. Επίσης, είναι καίριο να εφαρμόσεις άλλη τόση ποσότητα προϊόντος στο λαιμό και το ντεκολτέ σου.

Τι γίνεται αν προτιμάς μια ελαφριά κάλυψη;

Αν προτιμάς ελαφριά κάλυψη στην επιδερμίδα σου, είναι συνετό να χρησιμοποιήσεις ένα άχρωμο αντηλιακό σα βάση. Έπειτα, μπορείς να εφαρμόσεις το αντηλιακό με χρώμα στην ποσότητα που επιθυμείς. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχεις την κάλυψη που θες ενώ η επιδερμίδα σου θα είναι προστατευμένη από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πώς μπορείς να συνδυάσεις το άχρωμο αντηλιακό με το αντηλιακό με χρώμα;

Ξεκίνα εφαρμόζοντας ένα άχρωμο αντηλιακό σε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό. Έπειτα, εφάρμοσε το αντηλιακό με χρώμα στη ποσότητα που επιθυμείς, σα foundation.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που και η γνωστή make-up artist Katie Jane Hughes προτιμά το αντηλιακό με χρώμα για ένα φρέσκο ανοιξιάτικο μακιγιάζ. Παράλληλα, ο συνδυασμός των δύο προϊόντων σου επιτρέπει να επανεφαρμόζεις το αντηλιακό με χρώμα μέσα στην ημέρα χωρίς να χαλάει το μακιγιάζ σου.

Εναλλακτικά, μπορείς να έχεις στην τσάντα σου ένα αντηλιακό σε spray και να ψεκάζεις το πρόσωπο σου όποτε χρειάζεται κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό είναι μια καλή λύση αν δυσκολεύεσαι να βρεις τη σωστή απόχρωση αντηλιακού με χρώμα.

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας αντηλιακά με χρώμα και χωρίς.

Korres Yoghurt Tinted Sunscreen Face Cream SPF30, Korres

 

Frezyderm – Sun Screen Color Velvet Face Cream SPF50+ Αντηλιακό Προσώπου με Χρώμα

Vichy – Capital Soleil UV Age Daily SPF50+ Anti-Aging Sun Cream Λεπτόρρευστο Αντιηλιακό Κατά της Φωτογήρανσης

Sun Protect Facial Cream 50+ Color, Tecnoskin