Για το ξηρό, αφυδατωμένο και θαμπό δέρμα, η βιταμίνη C είναι συνήθως το ιδανικό αντίδοτο. Ακόμα, βοηθά στο να μειώσει κοκκινίλες και δυσχρωμίες και να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, δίνοντας έτσι στο δέρμα φρεσκάδα και σφριγηλότητα.

Το τρικ

Υπάρχει κάτι που πολλές εταιρίες δεν μοιράζονται απαραίτητα με τους καταναλωτές. Το ποσοστό βιταμίνης C που μπορεί να απορροφήσει κάθε οργανισμός είναι διαφορετικό. Συνήθως εξαρτάται από τον καθένα μας, κάνοντας το ακόμα πιο δύσκολο να είμαστε σίγουροι τι ακριβώς μας ταιριάζει. Κάτι παραπάνω ίσως οδηγήσει την περίσσια ποσότητα να παραμείνει στην επιφάνεια της επιδερμίδας, προκαλώντας ακόμα και ερεθισμούς. Καλό θα ήταν να διαλέξουμε ένα προϊόν με συγκέντρωση βιταμίνης που κυμαίνεται μεταξύ 10% και 25%.

Συνδυασμός

Το καλό με τη βιταμίνη C είναι πως η αντιοξειδωτική της δράση δουλεύει υπέροχα μαζί με άλλα στοιχεία βιταμινών όπως οι βιταμίνες Α και Ε. Συνδυάζεται ακόμα τέλεια και με το αντηλιακό μας, καθώς η C έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί καλύτερα τις UV ακτίνες. Ενισχύοντας τη δράση προστασίας του αντηλιακού μας.

Καλό είναι να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες χρήσεις και να σταματήσεις να την εφαρμόζεις μετά από την προτεινόμενη ημερομηνία. Αναζήτησε ένα προϊόν που περιέχει και υαλουρονικό οξύ, καθώς το ένα θα συμπληρώσει τη δράση του άλλου, χωρίς να αφυδατώσει την επιδερμίδα. Πρόσεξε επίσης πριν τη χρήση να το δοκιμάσεις σε μια μικρή επιφάνεια του προσώπου ώστε να διαπιστώσεις αν σου προκαλεί ερεθισμούς.


featured image: thefineline.com