Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου θα διαβάσεις: Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο.

Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.

Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός. Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της.

Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί.

Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της. Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…

Αυτή είναι η περιγραφή για μία γενναία ιστορία και ένα βαθιά προσωπικό μυθιστόρημα, το «Τελειώνει με εμάς», της Colleen Hoover. 

Η Colleen Hoover είναι η #1 New York Times bestselling συγγραφέας έντεκα βιβλίων και πέντε μυθιστορημάτων. Η Hoover κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, Slammed, τον Ιανουάριο του 2012. Από εκείνο το σημείο και μετά, κάθε βιβλίο της έχει τη δική του θέση στη λίστα του New York Times Best Seller.

Το νέο βιβλίο της «Τελειώνει με εμάς» κέρδισε στα Goodreads Choice Award το βραβείου του Best Romance το 2016.

Η ιστορία του «Τελειώνει με εμάς»

Το βιβλίο καταπιάνεται με τις χειριστικές συμπεριφορές, τη βία, τη νεανική αγάπη και τις συναισθηματικές μάχες που όλοι δίνουμε. Το βιβλίο και η ιστορία της Hoover αγγίζει πολλά από τα θέματα που μας απασχολούν -ειδικά τελευταία.

Με την αφήγηση της η Λίλι, που μόλις έχει επιστρέψει από το μνημόσυνο του μπαμπά της, του ατόμου που κακομεταχειρίστηκε τη μητέρα της, μοιράζεται την παντοτινή απορία της, γιατί η μαμά της δεν αντιμετώπισε ποτέ τον πατέρα της. Κάτι που η ίδια θα καταλάβαινε αργότερα.

Η Λίλι είναι μια δυναμική νεαρή κοπέλα που ενώ έχει μετακομίσει στη Βοστώνη αρχίζει να ερωτεύεται τον Ράιλ – έναν γοητευτικό νευροχειρουργό. Η Ράιλ φαίνεται να είναι είναι ότι χρειαζόταν πάντα η Λίλυ. Ένας πολύ γοητευτικός και ενδιαφέρον άντρας. Ωστόσο, όταν τα μειονεκτήματα του Ράιλ εμφανίζονται, η Λίλι δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί. Ο Ράιλ φοβάται τις σχέσεις και τη δέσμευση.

Καθώς οι δισταγμοί της για τη νέα της σχέση κυριαρχούν, το ίδιο κάνουν και οι σκέψεις για τον Άτλας Κόριγκαν – την πρώτη της αγάπη και συνδετικό κρίκο με το παρελθόν που άφησε πίσω της. Ήταν ο στενός της φίλος, ο προστάτης της. Όταν ο Άτλας εμφανίζεται ξανά, όλα όσα προσπαθεί να τακτοποιήσει η Λίλι μέσα στο κεφάλι της για τον Ράιλ, θολώνουν ξανά από την αρχή.

Η μάχη της Λίλι ανάμεσα στο να αγαπάς κάποιον που σου κάνει κακό και να βρίσκεις τη δύναμη να φεύγεις, είναι κάτι που πολλοί από εμάς μπορούν να αναγνωρίσουν ή να ταυτιστούν.

 Οι σκέψεις, οι δισταγμοί, οι φόβοι και οι ανασφάλειες της Λίλι είναι γνήσιες και μέσα από την ιστορία της μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα γιατί μερικοί από εμάς δεν μπορούν ή δεν θα «απλώς αφήσουν» τον σύντροφό τους. Ακόμα κι αν αυτή η σχέση τους κάνει κακό.

Γιατί να επιλέξεις αυτό το βιβλίο

Αν αγαπάς τα μυθιστορήματα που αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα πρέπει να αναζητήσεις τις ιστορίες της Colleen Hoover. Ακόμα κι αν είσαι από εκείνους που δεν διαβάζουν πολλά βιβλία μέσα στον χρόνο διάλεξε αυτό το βιβλίο και δώσε του την ευκαιρία να σου αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι ορισμένα πράγματα στη ζωή. Μπορεί να σκεφτείς τη δική σου ζωή και τις επιλογές σου ή μπορεί να κατανοήσεις καλύτερα μία φίλη ή ένα φίλο που δυσκολεύεται να αφήσει μία κακή σχέση.

Η Colleen Hoover έχει τον δικό της τρόπο με τις λέξεις. Αν και γράφει κυρίως σύγχρονα ρομαντικά μυθιστορήματα με συγκινητικές πλοκές, πάντα καταφέρνει να φέρνει στο φως τις δυσκολίες της ζωής και να δείχνει τον καλύτερο τρόπο που μπορεί κανείς να τις ξεπεράσει. Η Hoover γράφει για εκείνα τα θέματα, τα τόσο καθημερινά και συνηθισμένα που συνήθως παραβλέπουμε. Τα βιβλία της δεν είναι απλώς κάτι για να περνάς τον χρόνο σου ή μόνο για τους αναγνώστες που αγαπούν τον ρομαντισμό. Είναι για όλους, σε κάθε γενιά ή φύλο.

Οι τέλεια ατελείς χαρακτήρες που δημιουργεί φαίνεται σαν να ζωντανεύουν στις σελίδες των βιβλίων της. Οι χαρακτήρες έχουν ελαττώματα αλλά είναι και συνηθισμένοι, είναι ανθρώπινοι και όχι φανταστικοί χαρακτήρες μίας φανταστικής ιστορίας που δεν μπορεί να συμβεί.

Οι άνθρωποι των ιστοριών της Hoover υποφέρουν από τα τραύματα τους, την κακοποίηση και ορισμένες φορές και από την αγάπη κι οι χαρακτήρες της μένουν μαζί σου πολύ μετά την τελευταία σελίδα, πολύ μετά αφού κλείσεις το βιβλίο.

Οι κριτικές

“Το «Τελειώνει με εμάς» πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο και πάντα επίκαιρο θέμα, με ρομαντική τρυφερότητα και συναισθηματική ευφυΐα. Οι σχέσεις όχι μόνο παρουσιάζονται με ενσυναίσθηση, αλλά και με ειλικρίνεια, και όσα εξηγεί η Hoover στο σημείωμά της δείχνει πόσο έχει η ίδια επενδύσει προσωπικά στο θέμα. Το βιβλίο είναι γεμάτο με δραματικές ανατροπές και οδυνηρές αλήθειες και δείχνει εύγλωττα την ισοπέδωση που φέρνει μια κακοποίηση καθώς και την ασύλληπτη δύναμη ψυχής όσων επιβιώνουν.” γράφει ο Kirkus, του Starred Review

“Τι θαυμάσιο ανάγνωσμα! Σε αγγίζει πολύ προσωπικά και σε κάνει να θες να το διαβάσουν και άλλοι γύρω σου” σχολιάζει η USA Today

Η Anna Todd, best seller συγγραφέας της σειράς After, στη δική της κριτική σημειώνει: “Το «Τελειώνει με εμάς» είναι ένα σπουδαίο μυθιστόρημα που σου ραγίζει την καρδιά, σου σφίγγει την ψυχή και δεν σε αφήνει, ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός που έχεις γυρίσει την τελευταία σελίδα. Κανείς δεν πλέκει μια τόσο συναισθηματική ιστορία με τόση μαεστρία όσο η Colleen Hoover.”