Όλες μας έχουμε τουλάχιστον από μία ιστορία ενός δραματικού break-up που κατέληξε σε κλάματα και πόνο. Το φαινόμενο της ραγισμένης καρδιάς. Κακά τα ψέματα, είναι δύσκολα διαχειρίσιμο. Και τι κάνεις για να το ξεπεράσεις; Παίρνεις αγκαλιά το παγωτό, μένεις με τις πιτζάμες σου για μέρες και πηγαίνεις από τον καναπέ στο κρεβάτι. Ψάχνεις πού και πού οδηγίες για να γιατρέψεις τη ραγισμένη σου καρδιά αλλά φυσικά δίχως αποτέλεσμα. Και ελπίζεις πως σιγά σιγά με το χρόνο, θα περάσει και αυτό. Πρόσφατα πέσαμε πάνω σε ένα TED Talk της Brené Brown. Και ίσως αυτό να αλλάξει όλα όσα ξέρουμε για τον έρωτα, την αγάπη και τον πόνο του χωρισμού. Ένα TED Talk με θέμα την ευαισθησία.

Μέσα σε 20′ η Brown καταφέρνει να περιγράψει με μεγάλη ακρίβεια τόσο τις όμορφες στιγμές μίας σχέσης όσο και τον πόνο του χωρισμού. Με ένα μαγικό τρόπο ακούγοντας την, νιώθεις πως απευθύνεται συγκεκριμένα σε εσένα και στις εμπειρίες και τις δυσκολίες που βιώνεις. Το κυριότερο όμως είναι πως από εκεί που νιώθεις χαμένη και μέσα στον πανικό της απογοήτευσης και του πόνου, θα νιώσεις πως πατάς ξανά στη γη και βρίσκεις τη γαλήνη σου.

Πριν φτιάξεις ατμόσφαιρα, βάλεις το τηλέφωνο στο αθόρυβο και ετοιμαστείς να απολαύσεις την ομιλία, πάρε μία ιδέα για το τι θα ακούσεις.

Η σύνδεση είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ

Αν δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων, δεν υπάρχει και νόημα στη ζωή μας. Οι σχέσεις μας δίνουν νόημα σε όλα όσα κάνουμε, σε όλα όσα θέλουμε αλλά κυρίως στην ύπαρξή μας.

Για να καταφέρεις να συνδεθείς με κάποιον, πρέπει να αφήσεις το περιθώριο να σε δει

Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να ρίξεις τις άμυνες σου και να γίνεις ευάλωτη. Να επιτρέψεις στους άλλους να δουν τον πραγματικό σου εαυτό. Δίχως φόβο, δίχως άγχος, δίχως έγνοιες. Μόλις το καταφέρεις αυτό, ο κόσμος γύρω σου θα γνωρίσει τον πραγματικό σου εαυτό.

Μόλις γίνεις ευάλωτη, θα καταλάβεις πως η ζωή έχει πολλά ρίσκα

Κανείς δεν σου εγγυάται πως όλα θα πάνε ακριβώς όπως τα θέλεις. Σίγουρα είναι ένα ρίσκο το να γίνεις ευαίσθητη και να πάψεις να σκέφτεσαι πάντα τα αρνητικά. Γιατί η αλήθεια είναι πως όταν κάτι το περιμένεις, σε πληγώνει λιγότερο.

Μέσα από αυτό το συναίσθημα, θα βρεις όλα τα καλά

Θα νιώσεις πως ανήκεις κάπου. Θα βρεις τη χαρά, την έμπνευση, την αγάπη.
featured image: She Said