Η συνταγή αυτή είναι ο καλύτερος και πιο αγαπημένος συνδυασμός του κόσμου, τόσο ιδανικός που είναι σαν να έχει βγει από όνειρο: σοκολατάκια με ταχίνι! Την ιδέα μου την έδωσε μια φίλη του Saucha που με ρώτησε τι άλλο θα μπορούσε να βάλει αντί για βούτυρο καρύδας στις μπάλες ενέργειας με ταχίνι κι έτσι γεννήθηκαν τα φοβερά αυτά σοκολατάκια. Συνδυάζουν το ασβέστιο και τα καλά λιπαρά του σησαμιού, με τα αντιοξειδωτικά και τη σοκολατένια γεύση του βούτυρο κακάο. Και πρόσθεσα και μια έξτρα κουταλιά μάκα, που ούτε θα τη καταλάβετε στη γεύση, γιατί υπάρχει καλύτερο πράγμα να ξέρεις ότι κάνεις καλό στον εαυτό σου και βοηθάς τις ορμόνες σου απλά και μόνο τρώγοντας σοκολάτα;

Ταχινολατάκια Savoir Ville
(c) All rights reserved

Υλικά (για περίπου 15 κομμάτια) 70γρ βούτυρο κακάο 2κτ σούπας ταχίνι 1κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου 1κτ σούπας μάκα 1/2κτλ γλυκού απόσταγμα βανίλιας Προετοιμασία Λιώνεις σε μπέν μαρί το βούτυρο κακάο. Μόλις λιώσει προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά. Χύνεις το υγρό στις φόρμες και παγώνεις στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.