Το μπάνιο είναι ίσως το μέρος του σπιτιού με το οποίο ασχολούμαστε λιγότερο όταν σκεφτόμαστε την εσωτερική διακόσμηση του χώρου μας. Μπορεί να περάσουμε χρόνο ψάχνοντας τα κατάλληλα πλακάκια, ή μια άνετη μπανιέρα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας μας αφορά το τι είναι λειτουργικό. Περιοριζόμαστε κυρίως από το τι θα μπορούσε να εφαρμοστεί με βάση τις προδιαγραφές των υδραυλικών του χώρου που αλλάζουμε. Ακόμα κι αν οι λειτουργικές λεπτομέρειες σε περιορίζουν, δεν υπάρχει λόγος να μπλοκάρεις τη δημιουργικότητά σου. Είναι μαγικό το πως μια ταπετσαρία μπορεί να αλλάξει εντελώς την ατμόσφαιρα ενός δωματίου.

Γιατί, λοιπόν, να μη βάλεις μια ταπετσαρία σε ένα χώρο που δεν μπορείς να πλάσεις ακριβώς όπως θέλεις; Αυτές είναι οι φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αρχίσεις να ψάχνεις ταπετσαρίες για το μπάνιο σου αμέσως.

Κλασσικές κάθετες ρίγες

Ταπετσαρία στο μπάνιο
Ralph Lauren Home.

Αν προσθέσεις μια ταπετσαρία σε σκούρα χρώματα με απλές κάθετες ρίγες, θα δώσεις ένα σύγχρονο αλλά και αυτοκρατορικό ύφος στο μπάνιο σου. Η ταπετσαρία της φωτογραφίας είναι από την αντίστοιχη συλλογή του Ralph Lauren Home. Εννοείται πως τα έπιπλα τα οποία θα προσθέσεις στο μπάνιο είναι αυτά που θα καθορίσουν τελικά το στυλ του χώρου. Αν η ιδέα του αυτοκρατορικού μπάνιου σου αρέσει, πρόσθεσε ένα σκαμνάκι αντίστοιχο με της φωτογραφίας και έναν επιβλητικό πίνακα. Αν θέλεις απλά κάτι μίνιμαλ, μην προσθέσεις έπιπλα στο χώρο. Βέβαια αν ψάχνεις κάτι λειτουργικό προτίμησε έπιπλα από inox ή χωρίς ιδιομορφίες στο σχέδιό τους.

Έντονα χρώματα και πεταλούδες

ταπετσαρία για μπάνιο
Elle decor | Sasha Bikoff | Pinterest

Η ιδέα του να προσθέσεις μια ταπετσαρία στο μπάνιο σου είναι για να ομορφύνεις φυσικά το χώρο. Θα μπορούσες να φωτίσεις το μπάνιο σου προσθέτοντας μια ταπετσαρία με έντονα χρώματα και γιατί όχι και… πεταλούδες. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από ένα διαμέρισμα στο Soho που επιμελήθηκε η Sasha Bikoff.

Κοραλλένιοι σχηματισμοί στη μινιμαλιστική εκδοχή τους

ταπετσαρία για μπάνιο
Hygge and West | Underwater World (Blue) via @ilanafox

Μερικές από εμάς όταν χαλαρώνουμε στη μπανιέρα μας σκεφτόμαστε τη θάλασσα. Ενδεχομένως αυτή η ιδέα να οφείλεται στην επαφή μας με το νερό. Αυτός είναι και ένας λόγος για να επιλέξεις μια ταπετσαρία που να απεικονίζει τον βυθό ακόμα και αν αυτό γίνεται με έναν λίγο ψυχεδελικό τρόπο.

Ρόμβοι με πολλές ανοιχτόχρωμες τελείες

ταπετσαρία για μπάνιο
Hygge and West | Diamante (Turquoise) | @louisaroeder

Αν προτιμάς το μπάνιο σου να έχει πιο ήπια χρώματα μπορείς να επιλέξεις μια ταπετσαρία που να έχει επαναλαμβανόμενα σχήματα. Το μοτίβο θα θυμίζει πλακάκια, αλλά χωρίς την εργασία ειδικού και το απαιτητικό καθάρισμα και γυάλισμά τους.

Φυτά στον τοίχο

ταπετσαρία για μπάνιο
House and Garden

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε παρουσιάσει την ομορφιά που προσθέτουν τα φυτά στο χώρο μας. Αν δεν θέλεις να προσθέσεις πραγματικά φυτά στο μπάνιο σου, μπορείς να επιλέξεις μια ταπετσαρία με φυτά. Υπάρχει κάτι τόσο μαγικά λιτό στη γραμμή των φύλλων που τους επιτρέπει να ταιριάζουν σε κάθε χώρο και να τον γεμίζουν χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις κάτι παραπάνω.

featured image: Elle Decor