1 (Custom)Είναι αλήθεια πως είστε δυο πολύ καλές φίλες. Θέλετε να μας μιλήσετε για την φιλία σας και το πως γνωριστήκατε;

Μαρία: Γνωριστήκαμε στο πλατώ του «Με τα παντελόνια κάτω». Εγώ έκανα ένα ρόλο λίγο μονόχνωτο, που δεν είχε σχέσεις με πολλούς, αλλά σεναριακά ταιριάζαμε με την Ιζαμπέλα. Οπότε είχαμε αρκετά γυρίσματα μαζί και δεθήκαμε.

Ιζαμπέλα: Γνωριστήκαμε και δεθήκαμε στα γυρίσματα. Ταιριάξαμε, γιατί λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος που εκδηλώνεται η Μαρία έχει μια τρομερή ταχύτητα, όπως και εγώ. Μόνο που εγώ επιφανειακά είμαι πιο ήρεμη.

Τι ήταν αυτό που σας έδεσε;

Ιζαμπέλα: Ο αυθορμητισμός και η «ζεστασιά», που εκπέμπει η Μαρία. Έχει κάτι, που σε κάνει να θέλεις να της «ανοιχτείς» και να της μιλήσεις για όλα σου τα προβλήματα.

Μαρία: Η Ιζαμπέλα έχει μια πολύ όμορφη και γλυκιά εικόνα, αλλά είναι ταυτόχρονα και πολύ «χύμα» και «τρελή». Αυτή η αντίθεση μου άρεσε πάρα πολύ. Επίσης, τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στις ζωές μας που βιώσαμε μαζί και αυτό πιστεύω είναι που μας έδεσε.

Τι είναι αυτό που κάνει η μια και εκνευρίζει την άλλη;

Μαρία: Αυτό που με εκνευρίζει στην Ιζαμπέλα είναι ότι κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου. Για παράδειγμα, έχει ένα πρόβλημα και μου λέει ότι σκέφτεται να κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Όταν συμφωνώ μαζί της και της λέω να το κάνει, μου λέει: «Ναι, αλλά μήπως να κάνω το άλλο;». Ξεκινάει λοιπόν να διαφωνεί μαζί μου, ενώ έχει ξεκινήσει εκείνη την συγκεκριμένη κουβέντα. Μπορεί να σε τρελάνει και αυτή να είναι πολύ ήρεμη (γέλια).

Ιζαμπέλα: Με εκνευρίζει όταν με κρίνει που κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.

2 (Custom)

Τι σας αρέσει να κάνετε μαζί;

Μαρία: Καταλαβαίνω ότι με έναν άνθρωπο υπάρχει έρωτας, όταν μπορώ να μην κάνω τίποτα και να περνάω τέλεια. Το να κάνω ένα ταξίδι με κάποιον δεν μου λέει κάτι, γιατί εκεί πιθανώς θα έχουμε πράγματα να κάνουμε. Πολλές φορές η Ιζαμπέλα έρχεται σπίτι μου και έχουμε μεγαλεπίβολα σχέδια, αλλά καταλήγουμε να πίνουμε κρασί και να συζητάμε.

Ιζαμπέλα: Με την Μαρία μιλάμε για ώρες. Ακόμα και στο τηλέφωνο.

Μαρία: Άλλο καταπληκτικό στοιχείο της. Παρόλο που είναι μαμά με δυο παιδιά, δεν είναι καθόλου «κολλημένη», σαν τις γυναίκες που με το που γίνουν μάνες χάνουν κάθε επαφή με τις φίλες τους. Μπορεί να μιλάμε στο τηλέφωνο, να κλαίει το μωρό της αλλά να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτό που της λέω, που συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η Ιζαμπέλα είναι πάντα εκεί για να με ακούσει και αυτό είναι πολύ ωραίο.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει μια φιλία να αντέξει στο χρόνο;

Ιζαμπέλα: Η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα. Η αυθεντικότητα με την έννοια του ότι όταν είσαι με τον φίλο σου να είσαι ο εαυτός σου.

Μαρία: Συμφωνώ με την Ιζαμπέλα. Αλλά και η αποδοχή, να αποδέχεται δηλαδή ο ένας τον άλλο, όπως ακριβώς είναι.

3 (Custom)Πως πιστεύετε ότι θα καταλήξει η φιλία σας;

Μαρία: Θα συνεχιστεί. Όταν δουλεύεις με κάποιον, είναι λογικό να περνάτε χρόνο μαζί. Μπορεί από το καλοκαίρι και μετά να μην συνεργαζόμαστε, αλλά αυτό το πράγμα κρατάει. Αυτό είναι ένα δυνατό crash test.

Ιζαμπέλα: Συμφωνώ με την Μαρία. Το να συνεχίζεις να περνάς χρόνο με τον φίλο σου, ακόμα και αν αλλάζει το περιβάλλον, είναι πολύ σημαντικό.

Συμμερίζεστε την άποψη μερικών, που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί φιλία μεταξύ ηθοποιών, ειδικά όταν είναι συμπρωταγωνιστές;

Ιζαμπέλα: Είναι θέμα χημείας. Σε οποιονδήποτε χώρο είσαι υπάρχουν άνθρωποι που σου ταιριάζουν και άνθρωποι που δεν σου ταιριάζουν. Δεν έχω πολλούς φίλους ηθοποιούς, αλλά αυτούς που έχω τους αγαπάω πολύ.

Μαρία: Το επάγγελμά μας είναι ίσως λίγο παραπάνω από το κανονικό ανταγωνιστικό. Αν όμως αισθάνεσαι ασφαλής με τον εαυτό σου και τους άλλους απέναντι σου, δεν έχεις λόγο να είσαι επιθετικός και ανταγωνιστικός. Η Ιζαμπέλα έχει δουλέψει πολύ στο θέατρο και στην τηλεόραση, οπότε δεν την νοιάζει.

Η Μαρία Κωνσταντάκη πρωταγωνιστεί στη σειρά «Μάνα Χ ουρανού» του Mega. Επίσης, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση Φιλουμένα (Γάμος αλα Ιταλικά) σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη στο Εθνικό Θέατρο.

Η Ιζαμπέλα πρωταγωνιστεί στη σειρά «Κλεμμένα Όνειρα» του Mega. Επίσης, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση Τα φώτα στο βάθος σε σκηνοθεσία Έστερ Γκονζάλες στο Από μηχανής θέατρο.

Η συνέντευξη έγινε στο καφέ Τραλαλά στην οδό Ασκληπιού, την διεύθυνση του οποίου ευχαριστούμε πολύ.

Φωτογραφίες: Ελένη Καββάδα

Make up: Γιάννης Μιχαλέλης