Εκτός από τα trends που αλλάζουν κάθε χρόνο, υπάρχουν και κάποιοι βασικοί κανόνες στον ανδρικό ντύσιμο για να δείχνεις πάντοτε τουλάχιστον in style και προσεγμένος. Πρόκειται για απλά  και μικρά tricks που μπορούν ωστόσο να κάνουν τη διαφορά στο ντύσιμο σου. Ετοιμάσαμε έναν οδηγό, γι αυτό πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τα πιο βασικά πράγματα που δεν σου έχει πει κανείς αλλά θα σου πούμε εμείς!

1. To πουκάμισο

 9cf5a110ff205b2509ecd506be7257ec

Είτε το φοράς στη δουλειά είτε το φοράς για πιο casual καταστάσεις, το πουκάμισο σου θα πρέπει να πληρεί κάποιες προδιαγραφές. Το κολάρο δεν θα πρέπει να είναι πολύ στενό (έχε υπόψιν σου ότι όποτε στρέφεις το κεφάλι σου θα πρέπει να μην στρέφεται μαζί) ακόμη κι όταν έχεις κουμπώσει και το τελευταίο κουμπί. Επίσης, όποτε βρίσκεσαι σε κατάστημα για να αγοράσεις πουκάμισο, φρόντισε να κάνεις κινήσεις ώστε να ελέγξεις το μήκος του. Το πουκάμισο δεν θα πρέπει να βγαίνει από το παντελόνι όποτε σηκώνεις τα χέρια ή σκύβεις. To μέγεθος του κολάρου είναι επίσης πολύ σημαντικό! Θυμήσου όλες εκείνες τις φορές που δανείστηκες πουκάμισο του πατέρα σου και σου φαινόταν αστείο το μέγεθος του γιακά. Αν πάλι συνηθίζεις να φοράς πουκάμισο έξω από το παντελόνι, έχε υπόψιν σου ότι το μήκος δεν θα πρέπει να ξεπερνά κατά πολύ την κοιλιά σου. Και κάτι τελευταίο, τα κοντομάνικα πουκάμισα γενικά τα αποφεύγουμε. Δοκίμασε μακρυμάνικο και γύρισε τα μανίκια. (Το κόλπο είναι να τα γυρίσεις προτού το φορέσεις).

2. To t-shirt

680e8bcd326d7a7bd9900d67c67ebf1e

Τα t-shirt είναι από τα αγαπημένα μας κομμάτια, είναι βολικά και πρακτικά και αν επενδύσεις σε 3-4 βασικά χρώματα, θα κάνεις πιο εύκολη την καθημερινή αναζήτηση για outfit. Αν φοράς συχνά t-shirt όχι μόνο εσωτερικά αλλά και ως μπλουζάκι, φρόντισε να επενδύσεις σε t-shirt με κουμπιά αντί για το κλασικά μονότονα. Το καλύτερο; Κάνε layering με ανοιχτόχρωμο και πιο σκούρο t-shirt για το τέλειο casual look.

3. Η γραβάτα

0ce6857b41bc0b4e38f2484a48f6413d

Αν φοράς γραβάτα στην καθημερινότητα σου, τότε θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή της. Η γραβάτα θα πρέπει πάντα να είναι πιο σκούροι από το πουκάμισο σου (εκτός αν είναι όλα μαύρα).  Επέλεξε μια λεπτή γραβάτα κατά προτίμηση, οι πιο φαρδιές ανήκουν, ευτυχώς ή δυστυχώς, σε παλαιότερες δεκαετίας. Το μήκος της δεν θα πρέπει να ξεπερνά την αρχή του παντελονιού σου αλλά ούτε και να απέχει πολύ από αυτό. Τέλος, ο κόμπος της γραβάτας είναι πολύ σημαντικός! Εξασκήσου αρκετά στο σπίτι ή ζήτα από κάποιον που ξέρει να στη δέσει.

Η συνέχεια με περισσότερα tips την επόμενη εβδομάδα…