Ρομαντισμός και καλό φαγητό. Θα ήθελες να είναι αυτός ο τίτλος της ζωής σου αν ήταν ταινία; Σίγουρα. Επειδή η ζωή καλώς ή κακώς δε θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται μόνο από αυτά τα δύο στοιχεία (πόσο βαρετό), υπάρχουν ταινίες που κάνουν αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Ασχολούνται με τον έρωτα, τον ρομαντισμό, τις πεταλούδες στο στομάχι και το καλό φαγητό. Ενίοτε και με τη σοκολάτα. Γιατί όχι;

Eat Pray Love, 2010

Μια τυπική γυναικεία φιγούρα νιώθει χαμένη σε μια “νορμάλ” ζωή και έναν γάμο. Αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα, το οποίο χωρίζει σε τρία στάδια: φαγητό στην Ιταλία, προσευχή στην Ινδία και τον απόλυτο έρωτα στην Ινδονησία. Η Julia Roberts στην ταινία κάνει πραγματικότητα το όνειρο πολλών από εμάς. Ειδικά στο κομμάτι της Ιταλίας και της Ινδονησίας, η ψυχούλα μας ένιωσε μια ιδιαίτερη χαρά.

Always Be My Maybe, 2019

Δυο παιδικοί φίλοι σχεδόν καταστρέφουν όσα έχτισαν αφού κάνουν σεξ στην εφηβεία. Αφού χάνονται, επανασυνδέονται τυχαία και συνειδητοποιούν πως όλα όσα τους ένωσαν (αλλά και τους χώρισαν) είναι ακόμα εκεί. Εκείνη πλέον είναι μια επιτυχημένη σεφ, ενώ εκείνος μάλλον είναι ακόμα χαμένος στα εφηβικά του όνειρα. Αρκετό χιούμορ, φαγητό και ένα εξαιρετικό γκεστ από Κιάνου Ριβς. Τι άλλο θες;

Chocolat, 2000

Θα μπορούσαμε να περιοριστούμε στον Johhny Depp του millennium και αυτό θα ήταν αρκετό. Αλλά να σου θυμίσουμε και την άφθονη σοκολάτα που περνάει από την οθόνη σου, όταν μια single μητέρα μετακομίζει σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας, όπου αντιμετωπίζεται ως ανεπιθύμητη λόγω του ελεύθερου τρόπου ζωής της.

Burnt, 2015

Ένας ταλαντούχος σεφ “καίει” την καριέρα του λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά και της υπεροπτικής συμπεριφοράς του. Αποφασίζει να ξαναπιάσει τη ζωή του από την αρχή, δουλεύοντας σε ένα εστιατόριο και στοχεύοντας σε τρία αστέρια Μισελέν. Εκεί γνωρίζεται με μια εξίσου φιλόδοξη σεφ και single μαμά και εκτός από μια άψογη συνεργασία, μεταξύ τους δημιουργούνται και συναισθήματα. Fyi, το duo αυτό είναι ο Bradley Cooper και η Sienna Miller.

featured image: The New York Times