Τα illustrations είναι αρκετά δημοφιλή στο Instagram και πολλοί καλλιτέχνες τα δημοσιεύουν εκεί με πολύ κόσμο να ταυτίζεται με τις ιστορίες που αποτυπώνουν.

Αυτό το διάστημα κυκλοφορούν αρκετά σκίτσα με ιστορίες και περιστάσεις εμπνευσμένες από την καραντίνα, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στους χρήστες. Παρακάτω μαζέψαμε μερικά από τα πιο ωραία που βρήκαμε στο feed μας και ταυτιστήκαμε μαζί τους.

Κάνοντας παρέα… στον εαυτό σου

 
View this post on Instagram
 

Strange days ☁️ – #selfisolation #hometime #ninacosford #illustration

A post shared by Nina Cosford (@ninacosford) on

Η δημιουργός Nina Cosford είναι γνωστή για τα αξιαγάπητα σκίτσα της και αυτά που παρουσιάζουν καταστάσεις από την καραντίνα, όταν έχεις μόνο τον εαυτό σου (δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό), είναι αρκετά γνώριμα. Ποιος δεν έχει δοκιμάσει να κάνει κάτι χειροποίητο και απέτυχε για παράδειγμα;

Single την εποχή του COVID-19

Η Laura Breiling από το Βερολίνο δημιούργησε αυτό το σκίτσο με τα αξύριστα πόδια και το κρασί στην εφημερίδα Berliner Zeitung, εμπνευσμένη από μια single γυναίκα. Είναι γνωστή γι αυτού του είδους τις δημιουργίες ενώ πολλές φορές αντλεί έμπνευση και από την πολιτική.

Ξημέρωμα με ποιητική χροιά

Ο Λονδρέζος Ruby Etc, αποδίδει τον κλασικό εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας το βράδυ στο κρεβάτι. Ξεχωρίζει, γιατί ξαφνικά έχει δημιουργηθεί μια «πίεση» στο να είμαστε όλοι δημιουργικοί εν μέσω καραντίνας. Ακόμα κι αυτό σε πολλούς δημιουργεί άγχος.

Ηλιοθεραπεία και καραντίνα

 
View this post on Instagram
 

Sunbathing in Confinement ☀️ . . . #agathesorlet #illustration #art #creation #sunbathing #confinement

A post shared by Agathe Sorlet (@agathesorlet) on

Η Γαλλίδα illustrator Agathe Sorlet σε ένα απλό σκίτσο αποτυπώνει ένα πλήθος συναισθημάτων, για όλους εμάς που αγαπάμε τον ήλιο και την ηλιοθεραπεία και η καραντίνα μας περιορίζει.

Σε ξένο μέρος

 
View this post on Instagram
 

Here is my prompt for Day 3 of #TheIsolationJournals (head to my spectacular friend @suleikajaouad’s bio to sign up and join 40,000 other people in daily journaling!). Below is an abridged version of my prompt and the art above is my own visual example. I encourage you to join me in keeping a daily journal this month, and, as always, I would love to see what you write/make 💕 • We are all going through collective culture shock right now. We are oh-so-quickly adjusting to a whole new way of going through the world: interpreting distance as kindness, embracing solitude for the sake of community, and advocating for stasis as a means of progress. It’s wild and weird. This is a brand new land where none of us have ever been, even though most of us are at home. I’ve been thinking a lot about how this experience parallels to traveling to a new place, where cultural norms are totally different and our daily routines are out of whack and we have jet lag from lack of/too much sleep. We have to celebrate differently, mourn differently, even dress differently (i.e. incorporate masks and gloves into our outfits).

A post shared by Mari Andrew (@bymariandrew) on

Η Νεοϋορκέζα συγγραφέας και καλλιτέχνης Mari Andrew και η επίσης συγγραφέας φίλη της Suleika Jaouad, σκέφτηκαν μια ωραία ιδέα να καταγράψουν την καραντίνα τους σαν να βρίσκονται σε ένα ξένο μέρος. Όπως εξήγησε η Mari «όλοι βρισκόμαστε σε ένα πολιτισμικό σοκ αυτή τη στιγμή». Οι παρατηρήσεις της γι’ αυτή τη κατάσταση είναι αρκετά γνωστές για όλους μας, από τον «καναπέ της ασφάλειας» μέχρι το «πολλά βιβλία και παζλ».

Οι όψεις της καραντίνας

 
View this post on Instagram
 

“My anxieties have anxiety!” #comics

A post shared by Gemma Correll (@gemmacorrell) on

Η βρετανίδα cartoonist, Gemma Correll, είναι η κατάλληλη για να απεικονίσει τα υπαρξιακά μας ερωτήματα όλες τις εποχές. Τα σκίτσα της αποτυπώνουν καθημερινές ανησυχίες με απλό τρόπο και η ταύτιση μας είναι μεγάλη. Με το σκίτσο για την καραντίνα δε, η ταύτιση ίσως και να είναι απόλυτη γιατί και ποιος δεν έχει αναρωτηθεί αν πεινάει ή αν απλά βαριέται για να φάει;

Κρατώντας τον εαυτό μας απασχολημένο

Η Petra Eriksson από την Σουηδία, ζει μόνιμα στην Βαρκελώνη. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας αναρτά πολύχρωμες ζωγραφιές και η παρακάτω λειτουργεί ως μήνυμα για τους φίλους της ώστε να μείνουν συνδεδεμένοι. Μήπως τελικά τα hula hoops είναι μια καλή ιδέα γυμναστικής, αλλά και ψυχαγωγίας;

Όχι στις ειδήσεις, ναι στο κρασί

 
View this post on Instagram
 

Turns off the news* Pours glass of wine*

A post shared by Abbey Lossing (@abbey_lossing) on

Το σκίτσο της Νεοϋορκέζας Abbey Lossing, μας υπενθυμίζει ότι κάποιες φορές είναι καλό να βάζουμε σε παύση την καθημερινότητα (ειδικά αυτές τις μέρες) και απλά να απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί.

Ένα με τον φύκο

Το παρακάτω σκίτσο με την χιουμοριστική διάθεση, ανήκει στη Δανή Maja Säfström. Όπως περιποιούμαστε σχολαστικά τα φυτά μας αυτές τι μέρες, κάποιες φορές κοντεύουμε να γίνουμε ένα μ’ αυτά.

Το σημερινό βραβείο κόπου

Το σκίτσο της illustrator Julie Houts, ανήκει σ΄αυτά που δημιουργεί με τον αστείο και ειλικρινή της τρόπο για τις δυσκολίες του γυναικείου φύλου. Αυτή η μικρή εικονογραφημένη ιστορία, είναι αφιερωμένη στους κόπους της καραντίνας που όλες ξέρουμε και αγαπάμε.

featured image: stylist.co.uk