Τα χειρότερα -και τα καλύτερα- μέσα μεταφοράς παγκοσμίως

Τα χειρότερα -και τα καλύτερα- μέσα μεταφοράς παγκοσμίως

Όχι, για να σταματήσεις να γκρινιάζεις για το δικό μας μετρό

Βαγόνια γεμάτα ζέστη και υγρασία, μεγάλες καθυστερήσεις, ο συνεχής κίνδυνος να βρεθείς υπερβολικά κοντά με κάποιον που μάλλον δεν γνώρισε ποτέ την έννοια του αποσμητικού, ας το παραδεχτούμε: το να παίρνεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελούν και την πιο ευχάριστη εμπειρία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε όποιο μέρος του κόσμου και να μένεις σίγουρα συμφωνείς μαζί μας.

Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι ορισμένες πόλεις είναι ανώτερες από άλλες όταν πρόκειται για τα ΜΜΜ τους, όπως υποστηρίζει μια νέα μελέτη από το comparison site Expert Market που αποκαλύπτει τις καλύτερες - και αναπόφευκτα και τις χειρότερες - πόλεις για να μετακινηθείς. 

Οι ερευνητές συνέκριναν 74 πόλεις παγκοσμίως με βάση τους εξής παράγοντες: το κόστος των ταξιδιών σε σχέση με το εισόδημα και την ευκολία, την απόσταση και το χρόνο μετακίνησης.

Τα χειρότερα -και τα καλύτερα- μέσα μεταφοράς παγκοσμίως

timeout.com

Το Rio de Janeiro βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, όπου οι εργαζόμενοι περνούν κατά μέσο όρο 95 λεπτά σε καθημερινή βάση για να πάνε και να γυρίσουν από τη δουλειά τους, σε ένα μέσο ταξίδι 12,3 χλμ. Επίσης, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το Λονδίνο επίσης είναι υψηλά στη λίστα. Το κόστος των ταξιδιών για τους Λονδρέζους τους στοιχίζει, κατά μέσο όρο, £132 δηλαδή χοντρικά 150 ευρώ το μήνα - περίπου το 5% των μηνιαίων αποδοχών τους δηλαδή.

Σκέφτεσαι ότι μπορείς να ξεφύγεις από όλο αυτό το βάσανο, παίρνοντας το αυτοκίνητο για να πας στη δουλειά σου αντί για το μετρό: δυστυχώς, κάνεις λάθος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μετακινούμενοι που οδηγούν για να πάνε στο γραφείο σπαταλούν 51 ώρες το χρόνο κολλημένοι στην κίνηση - το ισοδύναμο του αριθμού των ωρών που εργάζονται οι άνθρωποι στην πόλη του Μεξικού κάθε εβδομάδα.

Θες την απόλυτη απόδραση από την καθημερινή αυτή κόλαση; Το να μετακομίσεις στη Γαλλία είναι ίσως η λύση στο πρόβλημά σου. Τέσσερις γαλλικές πόλεις βρίσκονται στο top 10 με τα καλύτερα ΜΜΜ: Τουλούζη, Lyon, Στρασβούργο και Νίκαια. 

Τα χειρότερα -και τα καλύτερα- μέσα μεταφοράς παγκοσμίως

flickr.com

Χωρίς επιπλέον καθυστέρηση, αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις για να μετακινηθείς με ΜΜΜ:

Top 10

 1. Nice

 2. Cuenca

 3. Bilbao

 4. Toulouse

 5. Catania

 6. Bari

 7. Lyon

 8. Bologna

 9. Strasbourg

 10. Leicester

Bottom 10

 1. Rio de Janeiro

 2. Bogota

 3. Sao Paolo

 4. Istanbul

 5. Salvador

 6. Toronto

 7. Brasilia

 8. Cali

 9. Miami

 10. London

Δες επίσης: 11 πράγματα που θα ήθελες να ξέρεις πριν κλείσεις εισιτήριο για την Ιαπωνία
featured image: stylist.co.uk
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.