Τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου είναι αυτά που τον κάνουν τον ηγέτη του ζωδιακού κύκλου. Είναι φιλόδοξος, έξυπνος και ξέρει πως να κάνει μια δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά. Μαζί με τον Ταύρο και τον Παρθένο, ο Αιγόκερως ανήκει στα ζώδια της γης. Τα οποία είναι τα πιο αξιόπιστα ζώδια. Ο Αιγόκερως είναι γνωστός για τις ηγετικές του ικανότητες, τις ανεξάντλητες πηγές ιδεών και τη βούληση να ξεκινήσει νέα πράγματα.

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με αυτό το ζώδιο, ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στα εξέχοντα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

Αποφασιστικότητα

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός Αιγόκερου. Είναι ο μεγαλύτερος εργασιομανής στο ζωδιακό κύκλο και είναι πολύ περήφανος για αυτό το γεγονός. Η ιδέα της επιτυχίας είναι αυτό που τον παρακινεί. Δεν υπάρχει βαρετή στιγμή στη ζωή του, γιατί οι μέρες του είναι προσεκτικά οργανωμένες. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό θα ήταν κόλαση, αλλά όχι για τον Αιγόκερω.

Από πού προέρχεται η αποφασιστικότητά του; Η αποφασιστικότητα είναι απλά μια αίσθηση ενός σαφούς στόχου και μιας ισχυρής θέλησης για να τον φτάσουν στο στόχο του. Δεν πιστεύει σε μεγάλα και αδύνατα πράγματα, πιστεύει στο να κάνει κάθε στιγμή το καλύτερο που μπορεί να κάνει.

Επινοητικότητα

Φράσεις όπως “Δεν μπορώ” ή “Δεν ξέρω πώς να το κάνω” δεν υπάρχουν στη γλώσσα του Αιγόκερου. Αντί αυτού, λέει, «θα μάθω πώς να το κάνω» ή «θα βρω έναν τρόπο να το κάνω».

Ο λόγος για τον οποίο αυτό το ζώδιο είναι τόσο συχνά στη θέση του αφεντικού είναι ότι ξέρει πώς να αναγνωρίζει τις δυνατότητες εργασίας και τις γνώσεις άλλων ανθρώπων. Είναι γεννημένος manager και ηγέτης.

Πρακτικότητα

Αυτό το ζώδιο είναι ο πρακτικός τύπος. Δεν ενδιαφέρεται πολύ για τη φιλοσοφία και τις ιδέες, αλλά για τους τρόπους για να κάνουν τα πράγματα να λειτουργήσουν. Του αρέσουν τα πράγματα απτά και λειτουργικά. Αυτό συνδέεται με την αγάπη του για υλικά πράγματα και χρήματα. Ναι, ο Αιγόκερως αγαπάει τα χρήματά, και δεν ντρέπεται για αυτό. Για αυτόν, τα χρήματα είναι άμεση απόδειξη της επιτυχίας του.

Παρά το γεγονός ότι ζει μια αρκετά λιτή ζωή, υπάρχουν στιγμές που επενδύει σε πράγματα που σημαίνουν πολλά για αυτόν.

Φιλοδοξία

Είναι πολύ φιλόδοξος και θέλει αυτό που κάνει να του δίνει ικανοποίηση. Η ικανοποίηση είναι επιτυχία. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην καριέρα του. Αλλά και στην ευτυχία που του δίνει η οικογενειακή του ζωή. Είναι πιστός και όταν τον έχεις δίπλα σου έχεις κάποιον να βασιστείς για πάντα.

Τελειομανία

Η τελειομανία θεωρείται συχνά αρνητικό γνώρισμα. Ο Αιγόκερως όμως δεν είναι ο τύπος του τελειομανή που δεν κάνει πράγματα λόγω του φόβου της αποτυχίας. Είναι ο τύπος τελειομανής που είναι ευτυχισμένος μόνο όταν οι δουλειές που αναλαμβάνει γίνονται σωστά.

Αυτό το χαρακτηριστικό εκτείνεται σε κάθε μέρος της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων της εξωτερικής του εμφάνισης, της εργασίας, των σχέσεων, του φαγητού που τρώει και της μουσικής που ακούει. Θέλει μόνο το καλύτερο.

featured photo: unsplash.com/@jealousweekends