Αν τον περασμένο χειμώνα διαβάσαμε έναν λογικό αριθμό βιβλίων μάλλον φέτος θα χρειαστεί μάλλον να «καταβροχθίσουμε»  μια ολόκληρη βιβλιοθήκη.

Ο χειμώνας είναι παραδοσιακά η εποχή όπου η μυρωδιά του καφέ σε συνδυασμό με το αγαπημένο μας βιβλίο αρκούν για να μας κάνουν λίγο περισσότερο ευτυχισμένους. Τι θα έλεγες λοιπόν να πολλαπλασιάσουμε αυτή τη δόση ευτυχίας; Παρακάτω θα βρεις τα 6 βιβλία που θα σου κρατήσουν συντροφιά έναν χειμώνα που το σπίτι θα είναι κάτι περισσότερο από καταφύγιο.

Σκέψου σαν μοναχός, Jay Shetty

«Και γιατί να σκέφτομαι σαν κάποιος που δεν είμαι» θα είναι μάλλον η πρώτη σου σκέψη- τουλάχιστον ήταν η δική μας  πρώτη. Την απάντηση μας τη δίνει  ο Jay Shetty, που ασκήθηκε στον τρόπο ζωής και σκέψης ενός μοναχού στην Ινδία. Οι μοναχοί μένουν αποστασιοποιημένοι από αρνητικές έννοιες της καθημερινότητας. Αντιτίθενται στη σύγκριση και στην κριτική. Ασπάζονται την αγάπη και την ευτυχία ως στόχο ζωής . Ο Shetty μετουσιώνει αυτά τα σύνθετα νοήματα σε καθημερινές πρακτικές, πείθοντας μας ότι η σκέψη σαν μοναχός ισούται με σκέψη καθαρή, αισιόδοξη και .

Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου, Ιτσιρο Κισισμι & Φουμιτακε Κογκα

Ένα βιβλίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή και κατ’ επέκταση τον εαυτό σου. Βασισμένο στις θεωρίες του Φρόιντ και του Άντλερ, μας μαθαίνει πως μπορούμε να ορίσουμε τη ζωή μας ξεπερνώντας τις φοβίες και τους αυτοπεριορισμούς μας. Η πρόκληση είμαι μια: Κάνε μια αληθινή συζήτηση με τον εαυτό σου και ανακάλυψε τις πραγματικές σου δυνατότητες και επιθυμίες.

Μικρή Βαρκελώνη, Ελένη Δαφνίδη    

Η Άλμα θέλει να γίνει καλλιτέχνιδα, να ταξιδέψει σαν τον Χριστόφορο Κολόμβο, να  ερωτευτεί σαν ηρωίδα της Τζέιν Όστεν και να επιστρέψει στο σπίτι της στη Βαρκελώνη. Μόνο που για να τα καταφέρει όλα αυτά θα πρέπει βγει από την φυλακή του σπιτιού της που η ίδια της έχει επιβάλλει. Με την Άλμα θα γελάσεις, θα ταυτιστείς και θα ταξιδέψεις μα πάνω από όλα θα νιώσεις.

Τόλμησε να είσαι ευτυχισμένος, Φουμιτακε Κόγκα και Ιτσιρο Κισιμι

«Με ποιό τρόπο μπορούμε να διαβάσουμε το μονοπάτι της ευτυχίας;» αναρωτιέται ο ήρωας του βιβλίου. Οι Φουμιτάκε Κόγκα και Ιτσιρο Κισιμι επιστρέφουν μετά το παγκοσμίως best seller «Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου» προσφέροντας τη πυξίδα για να βγούμε από το χάος και να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Προσδιόρισε τους στόχους σου και άφησε πίσω δισταγμούς και περιορισμούς. «Η ζωή σου ανήκει» μας προτρέπει να καταλάβουμε αυτό το βιβλίο-οδηγός.

Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει, Κατερίνα Μανανεδάκη

Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι η οικογένεια σου θα μπορούσε να έχει εισιτήριο διαρκείας σε  κάποιο ψυχολόγο; Η Κατερίνα Μανανεδάκη περιγράφει πως είναι να περνάς την  καραντίνα με γονείς, πεθερικά, σύζυγο, και παιδιά. Αν δεν ξέραμε ότι ήταν συγγραφέας ίσως να νομίζαμε ότι μας παρακολουθεί ή τουλάχιστον ότι από κάπου μας ξέρει. Οι παρεξηγήσεις, οι τραγελαφικές καταστάσεις και η ακόμα πιο τρελή καθημερινότητα θα σου θυμίσουν δικές σου οικογενειακές στιγμές που θα σε κάνουν να διαπιστώσεις ότι: Αυτή η οικογένεια μπορεί να σε τρελάνει!

featured photo: Τwenty20.com/cesarplas