Ενώ κάποιοι είναι πιο εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι αν κάνουν ένα τατουάζ θα τους συνοδεύει σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους, κάποιοι άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο σκέψης. Η tattoo artist Lauren Winzer, με πελάτες όπως η Miley Cyrus και ο Post Malone, μίλησε στο ELLE για την άποψη της για τα τατουάζ.

Όπως λέει και η ίδια, ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσικό αλλά το τελικό αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Το σημαντικό είναι να βρεις έναν καλλιτέχνη που εμπιστεύεσαι και έχεις δει την δουλειά του. Όταν το κάνεις, θα δεις ότι δεν ήταν τόσο τρομακτικό όσο πίστευες.

Τι γίνεται λοιπόν όταν έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις αλλά δεν έχεις βρει το πιο σημαντικό: τι σχέδιο θα κάνεις;

Σίγουρα υπάρχουν κάποια διαχρονικά σχέδια, αλλά η μόδα πάντα φέρνει κάποια καινούργια trends. Έτσι η Lauren Winzer έδωσε κάποιες συμβουλές, για να μάθουμε τι είναι in και τι όχι στα τατουάζ για το 2020.

Όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο ωραίο

elle.com.au

Παρόλο που ειδικεύεται και σε πιο λεπτές γραμμές, όσο και σε πιο παραδοσιακό στυλ, η Winzer λέει ότι τα μεγαλύτερα τατουάζ αυξάνονται σε δημοτικότητα, παρόλο που η λεπτή αισθητική τη γραμμής εξακολουθεί να είναι δημοφιλής. Όπως λέει, αποδίδει αυτή την δημοτικότητα στους celebrities. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που τολμάνε πλέον να χτυπήσουν πιο μεγάλα σχέδια και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο. Κατά κάποιο τρόπο έχουν βοηθήσει τα μεγάλα τατουάζ στο να μην φαίνονται τόσο τρομακτικά όσο παλιότερα.

Όλο και πιο περίπλοκα τατουάζ

elle.com.au

Η Winzer βλέπει ότι όλο και περισσότεροι πελάτες της ζητάνε μεγαλύτερες μορφές λεπτών γραμμών για το 2020. Αυτό δεν είναι κάτι που έχει να κάνει απαραίτητα με το μέγεθος, όσο με την περιπλοκότητα του σχεδίου ευνοώντας έτσι τα πιο απροσδόκητα στυλ τατουάζ.

Τα κλασσικά, κομψά στυλ είναι ακόμα μέσα στις τάσεις

elle.com.au

Αν η δημοτικότητα των κλασικών τατουάζ από το Instagram σε εμπόδιζε να αποκτήσεις ένα παρόλο που σου άρεσε, τότε μάλλον δεν θα είναι για πολύ ακόμα. Σύμφωνα με τη Winzer η συγκεκριμένη τάση πρόκειται να ενισχυθεί το 2020!

Τατουάζ πορτρέτα

elle.com.au

Μια άλλη tattoo-ικανότητα της Winzer, είναι να κάνει ζωντανά πορτρέτα διασημοτήτων, όπως αυτό της Audrey Hepburn. Λαμβάνοντας υπόψιν της την προσωπικής της εμπειρία, αναμένει η δημοτικότητα των τατουάζ πορτρέτων να κορυφωθεί το 2020. Όπως λέει, της φαίνεται πολύ όμορφο που κάποιοι είναι αρκετά τολμηροί ώστε να αποκτήσουν πρόσωπα άλλων ανθρώπων ή χαρακτήρων.

Οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν minimal τατουάζ

elle.com.au

Χωρίς να σημαίνει ότι είναι ένας γενικός κανόνας, η Winzer λέει ότι οι γυναίκες είναι πιθανό να κάνουν πιο λεπτά τατουάζ από τους άντρες. Αυτό όμως συνήθως είναι θέμα στυλ. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θα κάνουν ένα τριαντάφυλλο, αλλά οι οι γυναίκες θα επιλέξουν πιο λεπτές γραμμές ενώ οι άντρες θα προτιμήσουν μια πιο έντονη εκδοχή του.

Τα λεπτά τριαντάφυλλα είναι αιώνια αγαπημένα

elle.com.au

Τα τριαντάφυλλα με λεπτές γραμμές είναι ένα από τα πιο ζητούμενα έργα της Winzer και είναι μια τάση που προβλέπει ότι θα συνεχιστεί και το 2020. Όπως λέει και η ίδια, είναι τόσο περιζήτητο σχέδιο που μπορεί να το κάνει μέχρι και δύο ή τρεις φορές μέσα σε μια μέρα.

Αν σκεφτόσουν ότι κάτι είναι “ξεπερασμένο”, πιθανώς τώρα είναι ξανά in

elle.com.au

Όταν ρωτήθηκε αν κάποια τατουάζ είναι εκτός μόδας για το 2020, η Winzer είπε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί ορισμένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά στυλ τατουάζ και έτσι τα βοηθάνε να συνεχίζουν. Το πιο απλό παράδειγμα είναι τα τατουάζ της δεκαετίας του 80, που πλέον είναι πιο μόδα από ποτέ.

Τα αμερικανικά παραδοσιακά τατουάζ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή

elle.com.au

Παρόλο που θεωρείται πολύ τολμηρό για τα γούστα ορισμένων ανθρώπων, η Winzer λέει ότι το αμερικάνικο παραδοσιακό στυλ του τατουάζ έχει διαχρονική αξία. Κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά είναι τα χελιδόνια, τα τριαντάφυλλα και οι αράχνες. Όλα αυτά πάντα με έντονες μαύρες γραμμές και τολμηρά χρώματα.

Εμπιστέψου το ένστικτό σου

elle.com.au

Αν μετά από αυτό το άρθρο, νιώθεις μια επιθυμία να κάνεις τατουάζ, η Winzer σου λέει να το ξανασκεφτείς. Είναι άλλωστε μια απόφαση που την παίρνεις εφόρου ζωής. Η συμβουλή της είναι να βρεις πρώτα αυτό που πραγματικά θέλεις και ύστερα να το κάνεις. Και αν είναι κάτι που το έχεις διαλέξει και το αγαπάς, είναι σίγουρο ότι δεν θα το μετανιώσεις στο μέλλον.

Feature photo: StyleCaster