Τα 5 σημαντικότερα tips για την οικονομία σύμφωνα με μια money editor

Τα 5 σημαντικότερα tips για την οικονομία σύμφωνα με μια money editor

Όσα έμαθε η money editor του Purewow.com μέσα από τη δουλειά της

Μετά από χρόνια έχω ακούσει διάφορες συμβουλές σχετικά με την οικονομία. Είναι κάποιοι που μου έλεγαν να κόψω τον καφέ από την καθημερινότητά μου. Ποιες ήταν οι καλύτερες συμβουλές;

1. Δώσε ένα ψευδώνυμο στους λογαριασμούς σου 

Όταν ξεκινάς έναν καινούργιο λογαριασμό, δώσε του ένα όνομα ανάλογα με το τι πρόθεση έχεις. Ώστε να θυμάσαι πάντα το κίνητρό σου. 

2. Κάνε τα οικονομικά σου παιχνιδάκι 

Γράψε σε ένα Excel το ποσό που θέλεις να ξοδέψεις αυτή την εβδομάδα και δες στο τέλος της αν τα έχεις καταφέρει. Μπορείς να κάνεις κόντρα και με τον σύζυγό σου, αν τα έξοδα είναι μοιρασμένα. Βάλτε έναν στόχο για το τέλος της εβδομάδας και δείτε ποιος θα κερδίσει. 

3. Χρησιμοποίησε έναν online τραπεζικό λογαριασμό

Μεγάλωσα έχοντας στο μυαλό ότι όλες μου οι οικονομίες πρέπει να βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Αλλά αυτά που έμαθα είναι πώς είναι πιο εύκολο και πρακτικά το να υπάρχουν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο μπορείς να έχεις πρόσβαση μέσω διαδικτύου. 

4. Το κάθε τι μπορεί να διαπραγματευτεί 

Αυτό που έμαθα με τα χρόνια είναι πως όλα μπορείς να τα διαπραγματευτείς, από το σπίτι που θα νοικιάσεις στις διακοπές σου μέχρι και τον λογαριασμό. 

5. Σχεδίασε μία μέρα που δεν θα ξοδεύεις τίποτα

Η ιδέα είναι απλή. Μην ξοδεύεις τίποτα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αυτό θα πει ότι θα πρέπει να βάζεις φαγητό στην άκρη για την εβδομάδα. Ή το να προσθέτεις μία μπλούζα που σου άρεσε το καλάθι και μετά να την αφήνεις. Ξεκάθαρα, δεν είναι μία μακροπρόθεσμη λύση, αλλά αυτά θα σε βοηθήσουν να έχεις περισσότερο έλεγχο. Πρόσφατα, ένα παλτό που ήθελα πάρα πολύ βγήκε και πάλι στο site, και ενώ το ήθελα πολύ το απέρριψα μιας και ήταν μία από εκείνες τις μέρες που δεν ξόδευα τίποτα. Μετά σκέφτηκα πως έχω ένα σχεδόν ίδιο στην ντουλάπα που είχα χρόνια να φορέσω. Προσπάθησα να το τηρώ τουλάχιστον μία φορά μέσα στην εβδομάδα και πραγματικά είδα αποτελέσματα. 

Πηγή: purewow.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: AppJobs
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.