Πόσες φορές σου έχει συμβεί να αγοράσεις μία νέα κρέμα προσώπου, στην αρχή να κάνει εκπληκτική δουλειά κι όταν πια τελειώσει το σωληνάριο και την αγοράσεις εκ νέου, να μην είναι το ίδιο αποτελεσματική;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει γενικότερα με πολλά προϊόντα skincare.

Κι εσύ τότε μένεις με άδεια χέρια να ψάχνεις να βρεις το επόμενο προϊόν που θα φέρει καλά αποτελέσματα για την επιδερμίδα σου. Όλα αυτά μπορεί τελικά να οφείλονται σε 3 συνήθεις λόγους.

Ταχυφυλαξία

Η ταχυφυλαξία είναι ένας φαρμακευτικός όρος που περιγράφει τη γρήγορη αντοχή που χτίζει το δέρμα μας σε ορισμένες ουσίες. Συνήθως παρατηρείται στις περιπτώσεις παθήσεων, όπως στην φαρμακευτική αγωγή που παίρνει κάποιος για την ακμή ή κάποιο έκζεμα. Ωστόσο, πλέον παρατηρείται συχνά και στα απλά προϊόντα skincare με δραστικά συστατικά. Το δέρμα πολύ γρήγορα συνηθίζει τη σύσταση τους κι έτσι αργότερα δε μπορεί να “επηρεαστεί” από αυτή. Έτσι, χρειάζεται κάτι ακόμη πιο δραστικό για να δεις αποτελέσματα.

Δεν τα συντηρείς σωστά

Αν τα skincare προϊόντα σου έρχονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο, τότε είναι λογικό να αλλοιωθεί η σύστασή τους και να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Μία καλή λύση είναι όταν αγοράζεις προϊόντα σε οπάκ συσκευασία που δεν την διαπερνά ο ήλιος. Διαφορετικά, είναι καλό να τα διατηρείς σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος, όπως το ντουλάπι του μπάνιου σου ή σε ένα συρτάρι στο υπνοδωμάτιο σου.

Το δέρμα σου έχει αλλάξει πλέον

Από εκεί και πέρα, αν βλέπεις ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν υφίσταται, τότε μάλλον συμβαίνει κάτι πολύ απλούστερο. Πιθανότατα, τα skincare προϊόντα σου και η επιδερμίδα σου δεν κάνουν καλό συνδυασμό. Το δέρμα σου αλλάζει διαρκώς σύσταση και ανάγκες οπότε μπορεί να πρέπει να αλλάξεις και την κρέμα ημέρας σου. Αντίστοιχα, μπορεί να φταίει και ο συνδυασμός των προϊόντων που κάνεις την εκάστοτε περίοδο. Τα δραστικά συστατικά έχουν συγκεκριμένους κανόνες και σίγουρα δε μπορούν να συνδυαστούν στην τύχη.