Όταν χάνεις τη δουλειά σου, ειδικά όταν πρόκειται για μία δουλειά που αγαπάς πολύ, είναι σαν να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Χάνεις την καθημερινότητα σου και αλλάζει η ζωή σου. Φυσικά εκείνη την ώρα νιώθεις πως έχει έρθει η καταστροφή. Αλλά αυτό που έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές είναι πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ενώ στην αρχή μπορεί να μην βλέπεις το θετικό κομμάτι του να αναγκαστείς να αλλάξεις δουλειά, με την πάροδο του χρόνου θα ανακαλύψεις πως σε όλα υπάρχει μία θετική πλευρά.

Η δουλειά σου δεν είναι η ταυτότητά σου

Ναι, μπορεί η δουλειά μας να είναι ένας τρόπος να δηλώνουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε, τι μας αρέσει και τι προσφέρουμε σε αυτόν. Όμως πολλές φορές ξεχνάμε πως δεν είναι η ταυτότητα μας. Δεν είναι η αξία μας. Είναι αυτό που κάνουμε, κάτι που μας αρέσει και κάτι στο οποίο είμαστε καλοί. Αλλά ποτέ μην πιστέψεις πως αν χάσεις τη δουλειά σου, θα χάσεις και τον εαυτό σου.

Μην το πάρεις προσωπικά

Είναι λογικά να νιώσεις πως δεν ήσουν αρκετά καλή ή πως έκανες κάτι λάθος και γι’ αυτό έχασες τη δουλειά σου. Αλλά αυτό πρέπει να το βγάλεις από το μυαλό σου. Πρέπει να διαχωρίσεις τα συναισθήματα από τα γεγονότα. Κράτα όλα όσα έμαθες και δες πως μπορείς την επόμενη φορά να είσαι ακόμη καλύτερη. Σκέψου τι θα ήθελες να είχες κάνει διαφορετικά για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου στο μέλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το ξεπεράσεις

Φυσικά και πιστεύεις πως αυτό είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να είχε συμβεί. Αλλά σκέψου πόσα πράγματα πίστευες πως δεν θα ξεπεράσεις ποτέ και τελικά σου βγήκαν σε καλό. Ίσως να μην μπορείς από την αρχή να το δεις από τη θετική του πλευρά αλλά σιγά σιγά θα καταλάβεις πως θα βγεις κερδισμένη από μία δύσκολη εμπειρία όπως αυτή.