• Πρέπει να πας σε ελληνικό νησί για διακοπές. Κι εγώ συμφωνώ με την άποψη που λέει ότι η Ελλάδα αξίζει περισσότερο για το καλοκαίρι και τα όμορφα νησιά της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι την ασπάζονται. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι και θεωρούν ότι σαν το βουνό δεν έχει. Ή εκείνοι που μαζεύουν λεφτά και περιμένουν το καλοκαίρι για να πάνε σε κάποιον προορισμό του εξωτερικού και να δροσιστούν λίγο. Δεν χρειάζεται ο ένας να πείσει το άλλον. Βρες απλά την παρέα που θα συμφωνεί μαζί σου. Αν είσαι brave enough, κάνε αυτό το ταξίδι μόνος/η σου!
  • Χάσε τα κιλά του χειμώνα. Με αφαγία, τέντωμα στομαχιού και έναν κόκκο δημητριακών κάθε βράδυ. Κανείς, ποτέ δεν αποστράφηκε ένα ωραίο κορμί ή δεν ευχήθηκε να το έχει ο ίδιος, αλλά μην μου γελιέσαι. Αν δεν φρόντισες νωρίτερα για το αποτέλεσμα, δεν προλαβαίνεις να γίνεις Ελένη Πετρουλάκη τώρα στα πίσω πίσω. Απόλαυσε το καλοκαίρι με τα μεζεδάκια, τα ουζάκια και τα δροσερά γλυκά. Και στην τελική, τι θα κάνουμε εμείς που μας αρέσουν τα στρουμπουλά αγόρια/κορίτσια;
  • Άντε πάρε λίγο χρώμα! Ο ήλιος σε υπερβολή είναι βλαβερός και μερικοί άνθρωποι είναι λευκοί (και αριστοκρατικοί θα έλεγε κανείς), με λίγες πιθανότητες μαυρίσματος. Το σταφίδιασμα δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση. Και αν δεν είσαι celebrity στην Μύκονο, δεν βλέπω ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται για το σημάδι από το μαγιό σου.
  • ΟΦΕΙΛΕΙΣ να ερωτευτείς το καλοκαίρι. Ρε τι κακό μας βρήκε. Αντί να χαλαρώσεις από έναν πιεστικό χειμώνα και να ξεχάσεις όλες σου τις έγνοιες για λίγο, έχεις και μία ‘εντολή’ στο μυαλό που λέει ότι αν δεν φλερτάρεις ούτε το καλοκαίρι, είσαι ένα βρωμερό ερπετό που περνάει απαρατήρητο και θα έπρεπε να κατέβει θέση στην τροφική αλυσίδα. Το φλερτ προκύπτει, δεν είναι προϊόν παράνοιας ή υπερπροσπάθειας.
  • Ακόμα κι αν δεν πας διακοπές, θα βγαίνεις κάθε βράδυ για ποτάρα. Ναι, δεν είναι κακό να εντοπίζεις όλες τις hot ταράτσες της πόλης σου και να απολαμβάνεις ένα fruity cocktail. Το θέμα είναι να το κάνεις εάν και όποτε κάνεις κέφι. Όποιος δεν σκοπεύει να πάει διακοπές το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται σώνει και ντε να γυρίσει όλη την Αθήνα ως την καλύτερη εναλλακτική που έχει. Γενικότερα, αν η διασκέδαση γίνεται με ψυχαναγκασμό κάτι δεν γίνεται καλά.
  • Παίρνεις όλες τις σημαντικές αποφάσεις. Για κάποιους, το καλοκαίρι λειτουργεί σαν την 1η Γενάρη και τα resolutions. Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά οι αλλαγές και οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται και 15 Οκτώβρη, επί παραδείγματι. Η νέα σεζόν από Σεπτέμβρη ισχύει κυρίως για τους παρουσιαστές και τους δασκάλους. Με τούτα και με εκείνα, όλα τα σοβαρά θα γίνουν καλοκαίρι κι εσύ θα γίνεις ένα ράκος.
  • Πρέπει να είμαστε συνέχεια up. Λες και είσαι κουρδισμένος και δεν σε αγγίζει τίποτα. Ναι, επιλέγεις να δεις την καλή πλευρά των πραγμάτων, αλλά αν δεν είσαι η Πολυάννα, είναι δύσκολο να μην σε επηρεάζει τίποτα και ποτέ. Έχεις τα ups και downs και είναι απόλυτα νορμάλ. Μην ξεχνάς ότι ο ψυχαναγκασμός του να είσαι πάντα ‘καλά’, οδηγεί συνήθως στο αντίθετο αποτέλεσμα.