Αδιαμφισβήτητα, τα Golden Globes συνέπεσαν με μια ταραχώδη περίοδο στο Hollywood. Υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων μας βομβαρδίζουν καθημερινά το τελευταίο διάστημα και τα βραβεία δεν μπορούσαν παρά να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για διαμαρτυρίες και μηνύματα για ένα ζήτημα που έμεινε για πολλή καιρό κάτω από το χαλί. Από τις σπόντες της Natalie Portman για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα καλύτερου σκηνοθέτη αποτέλεσε αποκλειστικά αντρική υπόθεση ως τον οριακά ανατριχιαστικό λόγο της Oprah, η χθεσινή τελετή υπήρξε χωρίς αμφιβολία βραδιά αλληλεγγύης. Ακολουθούν οι πιο SOS girl power στιγμές…

Η αξέχαστη ομιλία της Oprah

Η Oprah όχι απλώς αποτέλεσε την πρώτη έγχρωμη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Cecil B. De Mille αλλά έδωσε και μια απίστευτη ομιλία καθώς το δεχόταν. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ευγνωμοσύνη που αισθάνεται προς όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση απλώς και μόνο επειδή είχαν παιδιά να μεγαλώσουν και λογαριασμούς να πληρώσουν. Γυναίκες που, όπως ανέφερε η Oprah, ποτέ δε θα μάθουμε τα ονόματα τους. «Θέλω όλα τα κορίτσια που παρακολουθούν αυτή τη στιγμή να ξέρουν πως μια καινούρια μέρα φαίνεται στον ορίζοντα. Και όταν τελικά αυτή η μέρα ανατείλει, αυτό θα οφείλεται σε πολλές υπέροχες γυναίκες – πολλές από τις οποίες βρίσκονται εδώ αυτή τη στιγμή – και σε κάποιους απίστευτους άντρες οι οποίοι παλεύουν σκληρά να γίνουν οι ηγέτες που θα μας μεταφέρουν στην εποχή που δε θα χρειάζεται να πει κανείς #MeToo ξανά» ανέφερε επίσης.

Η Elizabeth Moss «ξαναγράφει» το όνομα του χαρακτήρα της Margaret Attwood

Αφού κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά, η Elizabeth Moss αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της στο The Handmaid’s Tale με το πραγματικό της όνομα, June Osborne, αντί για τον πατριαρχικό όρο “Offred”.

Διάβασε περισσότερα για το The Handmaid’s Tale 

Οι συζητήσεις στο κόκκινο χαλί άλλαξαν κατεύθυνση

Αντί για την τυπική ενασχόληση με τα ρούχα των βραβευμένων ή μη καλλιτεχνών και τους σχεδιαστές τους, οι ερωτήσεις στο κόκκινο χαλί ήταν περισσότερο επικεντρωμένες σε ζητήματα αντιμετώπισης του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς και στο νεοσύστατο κίνημα #TimesUp.

Η σπόντα της Natalie Portman

Η Natalie Portman πριν ανακοινώσει το νικητή της χρυσής σφαίρας καλύτερου σκηνοθέτη, θέλησε να τονίσει την έλλειψη γυναικείων υποψηφιοτήτων – μετά την αποπομπή της σκηνοθέτιδας του Lady Bird, Greta Gerwig – στη συγκεκριμένη κατηγορία, απλώς λέγοντας «Αυτοί είναι όλοι οι άντρες υποψήφιοι.» Με τη Χρυσή Σφαίρα, εν τέλει, τιμήθηκε ο Guillermo del Toro για το “The Shape of Water”.

Η Laura Dern έδωσε έμφαση στη σημασία του να μιλάει κανείς ανοιχτά

Η Laura Dern χρησιμοποίησε το βήμα που της δόθηκε μετά τη βράβευση της με τη χρυσή σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου σε τηλεοπτική σειρά, για να τονίσει τη δύναμη του να μιλάει κανείς ανοιχτά. Τόνισε, μεταξύ άλλων, το πώς η κοινωνία έχει γαλουχήσει τις γυναίκες με την ιδέα ότι δεν πρέπει να «φλυαρούν» περικλείοντας τις σε μια κουλτούρα σιωπής. Τέλος, παρότρυνε την υποστήριξη όλων όσων έχουν υπάρξει θύματα και έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, θαυμάζοντας τους για τη γενναιότητα τους να επικοινωνούν την αλήθεια τους.