Ο χειμώνας επίσημα έφυγε οπότε τι καλύτερο από το να φροντίσεις να αλλάξεις μερικά πράγματα στο σπίτι σου ώστε να υποδεχθείς την άνοιξη;

Παρακάτω σου προτείνουμε τρεις αλλαγές που μπορείς εύκολα να κάνεις στο χώρο σου, με αποτέλεσμα να αφήσεις πίσω σου τη θλίψη του χειμώνα και να γεμίσεις από ανοιξιάτικη χαρά και αισιοδοξία.

1. Καθάρισε τα παράθυρα και τις κουρτίνες σου Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τον μουντό καιρό του χειμώνα και αισθάνονται έντονη θλίψη. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται SAD (Seasonal Affective Disorder) και ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσεις είναι να αφήσεις το φως της άνοιξης να μπει μέσα στο σπίτι σου. Δώσε έμφαση στο καθάρισμα των παραθύρων σου και άλλαξε τις βαριές κουρτίνες με πιο αέρινες. Επίλεξε απαλά υφάσματα όπως είναι το λινό και ξεκίνα τη μέρα σου, τραβώντας τις στην άκρη για να μπει όσο περισσότερο φως γίνεται στο χώρο σου.

Image: harlowejames.com
harlowejames.com

2. Κάνε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στα ντουλάπια και το ψυγείο σου Μια ακόμη σημαντική επίδραση του SAD είναι να επιζητούμε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσια σε ζάχαρη και κακούς υδατάνθρακες. Για το λόγο αυτό, είναι καλό να αφήσεις στην άκρη όλες αυτές τις τροφές και να γεμίσεις το ψυγείο και τα ντουλάπια σου με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης και καλών λιπαρών, όπως είναι η βρώμη, οι μπανάνες, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και ο σολωμός. Με αυτό τον τρόπο, όταν αισθάνεσαι έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό, θα ικανοποιείς τη λιγούρα σου με πιο υγιεινές επιλογές. Σημαντικό tip είναι να μην ξεχνάς να τρως σοκολάτα σε λογικές ποσότητες, διότι έχει ισχυρή επίδραση στη διάθεση, αυξάνοντας τα ευχάριστα συναισθήματα και μειώνοντας την ένταση και το στρες.

Image: flatcreekfarmhouse.com
flatcreekfarmhouse.com

3. Άλλαξε όσα σημεία δε σου αρέσουν Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας. Αν νιώθεις πως βαριέσαι να ασχοληθείς για πολλή ώρα με κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι, απλά πάρε 5 λεπτά για να τακτοποιήσεις και στο τέλος θα καταλήξεις στην αλλαγή που θα πρέπει να γίνει. Σημεία που συνήθως χρειάζονται αλλαγή και αρκετό συμμάζεμα είναι η κουζίνα, το γραφείο και η αποθήκη.

Image: jbirdny.com
Image: jbirdny.com
featured image: domusdesign.co