3a46938c962caae21be2f13dd8ce98b5

Οι νόμοι της έλξης είναι γεγονός ότι εμπνέουν την περιέργεια σε γυναίκες και άντρες. Όμως αλήθεια, υπάρχουν αυτοί οι νόμοι ή έστω κάποια πανανθρώπινα κριτήρια που υποδεικνύουν το κατά πόσο κάποιος είναι ελκυστικός σε σχέση με κάποιον άλλο; Ακόμα κι αν υπάρχουν εδώ δεν θα μιλήσουμε γι’αυτά αλλά για εκείνα που ΣΙΓΟΥΡΑ αποτελούν απωθητικούς παράγοντες! Ιδού λοιπόν, είναι μόνο τρία και θα σας γλιτώσουν αρκετό χρόνο.. Ίσως.

Νο 1: Η καθόλου ή χάλια αίσθηση του χιούμορ

Η Μέριλιν Μονρό είχε κάποτε πει: «αν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, μπορείς να την κάνεις να κάνει οτιδήποτε.» Oκ Μέριλιν, θα συμφωνήσω μαζί σου! Το χιούμορ είναι πολύ σημαντικό, είναι το νούμερο ένα στη λίστα, οπότε είναι αδιαμφισβήτητα ελκυστικό, όταν διακατέχεται από γυναίκα ή άντρα αντίστοιχα. Είναι αυτή η ικανότητα του να κάνεις τον άλλο να γελάει , πολλές φορές με το να να μην φοβάσαι να αυτοσαρκαστείς, που είναι κάτι τόσο σοφό αν σκεφτείς πόσο σοβαροί έχουν γίνει όλοι στις μέρες μας και πόσο ενοχικούς μας κάνανε να είμαστε! Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι μέσα στα 5 πρώτα πράγματα που κοιτάει στο έτερον ήμισυ, το ένα είναι το χιούμορ. Μια έρευνα λοιπόν που έγινε το 2009, έρχεται να αποδείξει ότι το να μην έχεις αίσθηση του χιούμορ ή έστω μια μέτρια, συγκαταλέγεται στα μείον! Η τέλεια αίσθηση του χιούμορ είναι το ζητούμενο! Κάτι ήξερε η Μέριλυν!

Νο 2: H έλλειψη ύπνου!

Ώπα ώπα! Τιιιιι;;; Κι εγώ έτσι ήμουν όταν το διάβαζα.. Αν σκεφτείς όμως πώς είσαι την επόμενη μέρα αφού έχεις ξενυχτήσει και έχεις να ξυπνήσεις και πρωί (όσο make up και να βάλεις φαίνεται..) δεν απορείς. Εν τέλει όταν κοιμάσαι τις νορμάλ ώρες, για νορμάλ χρονικό διάστημα, το δέρμα σου φαίνεται πιο ξεκούραστο και άρα πιο ελκυστικό! Αυτό απέδειξε έρευνα το 2010 στα υποκείμενα της οποίας έδειξαν φωτογραφίες με άτομα που είχαν κοιμηθεί το οχταωράκι τους και άλλες με άλλα άτομα που δεν είχαν κοιμηθεί για 31 ώρες σερί! Μάντεψε ποιοι ήταν οι λιγότερο ελκυστικοί! Οι τελευταίοι όχι μόνο θεωρήθηκαν λιγότερο υγιής αλλά και πιο στεναχωρημένοι!  Γι’αυτό πάμε για ύπνο Κατερίνα και όχι άλλο σερφάρισμα στο Ιντερνετ μέχρι τις 3 το πρωί! Ύπνο!

Νο 3: H τεμπελιά

Σύμφωνα με μια σειρά μελετών που δημοσιεύτηκε στο “Evolution and Human Behavior” η αλληλοβοήθεια και η συνεισφορά σε κοινούς στόχους,  βοηθούν την επίτευξη της έλξης. Οι ερευνητές συμπέραναν μάλιστα, ότι ακόμα και οι πολύ ελκυστικοί συμμετέχοντες, είχαν χαμηλή βαθμολογία όταν αποδεικνύονταν τελικά τεμπέληδες. Μάλλον όμως όχι με την έννοια του «είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε» γιατί λογικό είναι στον κόσμο που ζούμε η δουλειά να θεωρείται αξία και κάποιος που δεν θέλει να δουλεύει να θεωρείται τεμπέλης.. Βάζω στοίχημα, ότι ο άνθρωπος των σπηλαίων τεμπέλιαζε αρκετές ωρίτσες (αφού είχε σκοτώσει βέβαια πρώτα τον βίσωνα να πάρει το μαλλί) και σίγουρα θα παρατηρούσε τις κινήσεις ενός μυρμηγκιού για πολλή ώρα αλλά μάλλον αυτό τότε δεν θεωρούνταν τεμπελιά.. Τι εννοείς γιατί! Γιατί ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΒΙΣΩΝΑ! Η έρευνα επομένως, θέλω να πιστεύω, δεν επικεντρώθηκε στην τεμπελιά με την στενή έννοια της δουλειάς, αλλά στην συνεισφορά, δηλαδή στο αν ο άλλος επιδιώκει και προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο σε κοινά πλαίσια. Με λίγα λόγια αν πετάει τα σκουπίδια, κάνει το φαγητό και ενίοτε πλένει και τα πιάτα είναι κελεπούρι, μην το συζητάς!