Καθώς ανακαλύπτεις το μονοπάτι της επαγγελματικής σου καριέρας, τι καλύτερο από το να χρησιμοποιήσεις συμβουλές από – πλέον παγκοσμίως γνωστές – πρωτοπόρες στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Έχοντας γυναίκες επιχειρηματίες για πρότυπα τη σήμερον ημέρα είναι απόλυτα σημαντικό καθώς εμπνέουν τις νεότερες γενιές, και όχι μόνο, να επιδιώκουν και να πετυχαίνουν τα όνειρά τους.

Έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις πιο παραγωγικές και σοφές συμβουλές των γυναικών αυτών αλλά και τρόπους για να τις εφαρμόσεις και εσύ στη δουλειά και την προσωπική σου ζωή.

Sara Blakely

Είναι η δημιουργός του αγαπημένου εσώρουχου της γυναίκας – το Spanx. Η ίδια μάς συμβουλεύει να μην νιώθουμε ντροπή για ό,τι δεν γνωρίζουμε καθώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μας. Αντιμετωπίζοντας ένα θέμα αμερόληπτα, δηλαδή χωρία καμία προκατάληψη, δείχνει την ξεχωριστή και δημιουργική μας οπτική γωνία. Για να εξασκήσεις αυτήν την ικανότητα αναρωτήσου τα παρακάτω τρία πράγματα:

1. Τι σημαίνει “καλό” και “κακό” για εμένα; 2. Γιατί χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη λέξη αυτήν την στιγμή; 3. Πιστεύω πραγματικά αυτό που λέω ή είναι μια αυτόματη σχέση που έχει γίνει πλέον συνήθεια; Αυτές οι ανακλαστικές ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις τον τρόπο σκέψης σου και να απομακρυνθείς από προκατειλημμένες κρίσεις κάθε φορά που αντιμετωπίζεις κάτι καινούργιο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Blakely (@sarablakely)

Jeni Britton Baue

Είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από το απίστευτα γευστικό Jeni’s Splendid Ice Cream. Η συμβουλή της: “Αν γνωρίζεις πολλά πριν ξεκινήσεις, θα πελαγώσεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι πάθος. Απλά ξεκίνα”. Το να μπαίνεις κατευθείαν στη δουλειά με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό σημαίνει ότι έχεις την ικανότητα να μαθαίνεις γρήγορα και να αποδεικνύεις την αξία σου.

Προκειμένου να αναπτύξεις τη δεξιότητα να αρχίζεις νέα projects, σου έχουμε δυο προτάσεις. Πρώτον, ψάξε ένα παράδειγμα επιτυχίας σε μικρότερη κλίμακα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως σημείο αναφοράς. Δεύτερον, θέσε έναν μικρό στόχο και επίτευξέ τον προκειμένου να πάρεις ένα ψυχολογικό boost. Αυτό θα σου δώσει κίνητρο να θέσεις ακόμη ψηλότερους στόχους στη συνέχεια.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JENI (@jenibrittonbauer)

Mary Kay Ash

Η ιδρύτρια των Mary Kay Cosmetics μάς συμβουλεύει: “Μην περιορίζεις τον εαυτό σου. Πολλοί βάζουν όρια στις ικανότητές τους σύμφωνα με όσα πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν. Μπορείς να πας όσο μακριά σε οδηγεί το μυαλό σου. Θυμήσου, πετυχαίνεις ό,τι πιστεύεις!”. Όταν περιορίζουμε τον εαυτό μας με αρνητικές σκέψεις και λόγια, είμαστε λιγότερο παραγωγικοί και πετυχαίνουμε λιγότερα απ’ όσα μπορούμε. Επίσης, κινδυνεύουμε να ελαχιστοποιήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, κάτι που μπορεί να έχει μελλοντικές συνέπειες στην προσωπική μας ζωή.

Για να σιωπάσεις τον εσωτερικό σου κριτή, δοκίμασε τρείς συμβουλές. Πρώτον, κατάγραψε τα κατορθώματά σου ακόμη και τα λιγότερο σημαντικά όπως ότι κατάφερες να φτιάξεις το καζανάκι. Δεύτερον, δοκίμασε power posing. Σήκω όρθια, ίσιωσε την πλάτη, κατέβασε τους ώμους, άνοιξε τον θώρακα και ανάπνευσε βαθιά. Τέλος, κλείσε τα μάτια, οραματίσου τους στόχους σου, και σκέψου ότι τους πετυχαίνεις. Πώς νιώθεις;

Sheryl Sandberg

Είναι η δημιουργός του LearnIn.org, καθώς και η COO στη Facebook. H πολυτάλαντη γυναίκα συμβουλεύει, “Μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν μπορείς. Μπορείς. Μπορείς και θα το καταφέρεις”. Επίσης, λέει ότι περιμένοντας την ευκαιρία να σου έρθει, θα την χάσεις. Αντί να περιμένεις, δημιούργησέ την. Υποστηρίζει ότι η κάθε ευκαιρία σου μαθαίνει και από κάτι. Προκειμένου να αναπτύξεις τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες, αναρωτήσου: 1. Τι πήγε λάθος; 2. Τι πήγε απρόσκοπτα καλά; και 3. Τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα ή να αλλάξω την επόμενη φορά;

Nicky Goulimis

Είναι η co-founder της Nova Credit και λέει ότι “Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να μην σκέφτομαι τόσο τις τωρινές μου ικανότητες αλλά να επικεντρώνομαι στη διαδικασία μάθησης”. Εμμένοντας και προσπαθώντας μόνο στα εύκολα, σημαίνει ότι δύσκολα θα εξελίξεις τις ικανότητές σου και θα βελτιωθείς. Προκειμένου να αναπτύξεις την ικανότητα να αναλαμβάνεις νέες υποχρεώσεις προσπάθησε τα παρακάτω. Δοκίμασε να ζητήσεις από το αφεντικό σου να αναλάβεις ένα διαφορετικό task για κάποιο χρονικό διάστημα. Βοήθησε συνεργάτες που αντιμετωπίζουν φόρτο εργασίας. Προμελέτησε και σκέψου κάτι που πρέπει να γίνει πριν σου ζητηθεί.

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρίσκεις πάντα το σωστό δρόμο στην καριέρα σου. Όμως, παίρνοντας ιδέες από γυναίκες που έχουν πετύχει στην καριέρα σου, μπορείς να αυξήσεις τις θετικές σκέψεις και την αισιοδοξία σου ότι “Ναι, και εγώ μπορώ να τα καταφέρω!”.

featured photo: wsj.com/@AudraMelton for WSJ. Magazine