Οι σχέσεις της εποχής έχουν γίνει κάπως επιφανειακές. Μπορεί και όχι κάπως, αλλά πολύ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όταν γνωρίζεις ζευγάρια που σου λένε ότι είναι μαζί 8 χρόνια, τους λές “μπράβο ρε παιδιά”, λίγο απορημένη πάντα. Απορημένη γιατί οι περισσότεροι, γυναίκες και άντρες, δεν ξέρουν τι θέλουν και τι ψάχνουν. Πολλές φορές δεν είναι έτοιμοι ακόμα και για σχέση. Όμως τα πράγματα πρέπει να είναι τόσο απλά, όσο το “Θέλεις; Θέλω”.

Ο εγωισμός μπαίνει μπροστά σε όλα τα ζητήματα, τα εμπόδια δεν ξεπερνιούνται πλέον εύκολα, οι απαιτήσεις είναι παραπάνω από όσο θα έπρεπε να είναι, οι τσακωμοί είναι πολλοί και έτσι πάντα καταλήγεις να ακολουθείς τον εύκολο δρόμο. Αυτόν της φυγής. Και αναρωτιέσαι τελικά, οι γονείς σου πώς στο καλό κατάφεραν να κρατήσουν το δέσιμο τους ζωντανό; Αυτό τουλάχιστον αναρωτήθηκα εγώ και βρήκα τι κάνουν εκείνοι και δεν κάνουμε εμείς.

Ο ένας σκέφτεται τον άλλον

Κυρίως στα μικρά πράγματα. Αυτά δηλαδή που έχουμε πει πολλές φορές ότι κάνουν την διαφορά. Η σχέση είναι συντροφικότητα, να νοιάζεσαι για τον άλλον, να τον σκέφτεσαι όχι γιατί σου λείπει, αλλά γιατί θες να κάνεις κάτι γι’αυτόν. Να είσαι στο σούπερ μάρκετ για δικά σου ψώνια, αλλά τελικά να αγοράζεις μαλακτικό στον σύντροφο σου που του τελείωσε και δεν έχει χρόνο να πάει να το αγοράσει. Να γυρνάς σπίτι από δουλειά, αλλά στην διαδρομή να αγοράζεις το αγαπημένο γλυκό της συντρόφου σου χωρίς να έχει γενέθλια/γιορτή/επέτειο. Κοίτα στους δικούς σου γονείς και θα καταλάβεις ότι ο ένας κάνει στον άλλον μικρές χειρονομίες, γιατί ο ένας είναι πάντα στο μυαλό του άλλου.

Υπάρχει αρκετή δόση χιούμορ

Ό,τι και να λέμε παιδιά, το γέλιο είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι. Αυτό που γελάς με την ψυχή σου, γιατί ο σύντροφος σου έχει απίστευτο χιούμορ. Οι σχέσεις για να κρατηθούν θέλουν δουλειά, στο τέλος όμως της ημέρας αυτό που θέλεις είναι να διασκεδάσεις μαζί του/της. Όταν είσαι με κάποιον πάρα πολλά χρόνια, όπως οι γονείς σου, οι γονείς της φίλης σου κτλ κτλ, τον γνωρίζεις τόσο καλά που ξέρεις με τι θα γελάσει και πότε. Ο σύντροφος σου πρέπει να είναι και φίλος σου, να κάνεις τρέλες μαζί του.

Οι τσακωμοί δεν κρατάνε πολύ

Αν τσακωθείς εσύ με την σχέση σου, πιθανόν να κάνετε και πέντε μέρες να μιλήσετε ξανά. Όλες οι σχέσεις έχουν τις φάσεις τους. Όποιος λέει ότι δεν τσακώνεται, λέει ψέματα. Πρέπει όμως να επιλέξεις. Προτιμάς να θέλεις σόνι και ντε να βγαίνεις από πάνω ή να προσπαθήσεις να γίνεις ευτυχισμένη/ος; Οι δικοί σου γονείς ξέρουν πότε να λήξουν μια αντιπαράθεση. Δεν το τραβάνε απ’τα μαλλιά. Ξέρουν ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που του ενώνουν. Αυτά τα σημαντικά να σκέφτεσαι κι εσύ. Έχουν την δική τους ρουτίνα

Αν εσένα σου αρέσουν οι κομεντί, ενώ στον φίλο σου τα θρίλερ, τότε ο καθένας ας δει αυτό που θέλει. Δεν χρειάζεται να κρίνει ο ένας τον άλλον και τελικά να μην κάνετε τίποτα. Πρέπει να βρίσκεις μέσα στην ημέρα την χρυσή ώρα που θα έχετε αποφασίσει να κάνετε κάτι από κοινού ή να κάνετε μία φορά την εβδομάδα μία βόλτα εκεί που σας αρέσει. Να έχετε την δική σας “ρουτίνα”. Να δέχεσαι όπως ακριβώς είναι τον σύντροφο σου, όπως ακριβώς αυτή την αποδοχή έχουν κάνει και οι γονείς σου.